Ingezonden persbericht

(Van het Actiecomite Geen 7 miljard euro voor JSF-bommenwerpers)

PvdA woordvoerders zaterdag op anti-JSF-manifestatie

Den Haag - De kansen voor Nederlandse deelname aan Amerikaanse JSF nemen steeds verder af. Duizenden handtekeningen tegen de JSF zijn binnengestroomd, steeds meer bekende Nederlanders (zoals Katja Schuurman) spreken zich uit en de doorslaggevende stem van de Partij van de Arbeid, schuift steeds meer op naar het 'nee' waartoe het Politiek Forum, het partijparlement van de PvdA van 15 maart heeft besloten.

Kamerlid Rik Hindriks zal zaterdag op de anti-JSF-manifestatie namens de PvdA Tweede-Kamerfractie spreken en Elske ter Veld (lid van het Comite van Aanbeveling van de campagne tegen de JSF) verwoordt het standpunt van de Eerste Kamerfractie dat de JSF niet past bij de defensietaak van vredeshandhaving.

Op het laatste moment heeft woordvoerder Nicky van 't Riet van D66, de partij die binnen de coalitie de meest uitgesproken tegenstander is, 'wegens coalitieafspraken' afgezien van deelname.

Steeds meer bekende Nederlanders spreken zich uit tegen de aanschaf van de JSF bommenwerpers, zoals de lijsttrekkers van 'Lijst0', Katja Schuurman en Bridget Maasland, Elske ter Veld, CDA-lid en oud ambassadeur E. Korthals Altes, Natasha Gerson en emeritus hoogleraar volkenrecht Paul de Waart. Eerder spraken oud defensieminister Henk Vredeling (PvdA), PvdA Tweede Kamerlid Hillie Molenaar, de cabaretier Freek de Jonge, de schrijvers Mies Bouhuys en Karel Glastra van Loon, de juristen Gerard Spong en Meindert Stelling en oud-directeur Wijnand Duyvendak van Milieudefensie hun steun uit.

Het programma voor de manifestatie 'Geen 7 miljard voor JSF- bommenwerpers' op zaterdag 30 maart Vijf voor Twaalf, Het Plein, Den Haag is:

11.55    Captain Bob Fosco and his Strike Fighter Show
12.10    Frank Slijper, Campagne tegen de Wapenhandel
12.15    Javier Guzman, stand up comedian 
12.35 Rik Hindriks, Tweede Kamerlid PvdA
12.40 Duo van Alles en Nog Wat, actuele levensliederen 13.00 Jan Marijnissen, fractieleider SP Tweede Kamer 13.05 Harry Zevenbergen, dichter
13.15 Elske ter Veld, Eerste Kamerlid PvdA
13.20 Cubaanse band Caima
13.40 Ab Harrewijn, Tweede Kamerlid GroenLinks
13.45 Diana Ozon, dichteres
13.55 Mient Jan Faber, Interkerkelijk Vredesberaad (IKV)
Presentatie: Karel Glastra van Loon

De manifestatie wordt georganiseerd door zo'n 40 organisaties, waaronder het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), PaxChristi, Vrouwen voor Vrede, Kerk en Vrede, de SP en haar
jongerenorganisatie Rood, GroenLinks en haar jongeren- organisatie Dwars en de Jonge Socialisten in de Partij van de Arbeid.

Meer informatie: Klaas Meijer 06 14592607
Laatste nieuws: http://vredessite.nl/jsf


----- einde persbericht --------


--


* 'Geen 7 miljard euro voor JSF-bommenwerpers!' *** Teken de petitie *** Manifestatie 30 mrt 11:55 Plein Den Haag *** http://vredessite.nl/jsf/ Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - Tel. 040-2910295 - http://www.omslag.nl