Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 30-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Gewonde bij burenruzie
ALMERE Bij een burenruzie is vrijdagmiddag in de Krokusstraat een 54-jarige man gewond geraakt. De al langer lopende ruzie ging hoofdzakelijk over een schutting. Toen het slachtoffer zijn 33-jarige buurvrouw aansprak over het feit dat deze zijn vrouw met de dood bedreigd had, kwam de buurvrouw naar hem toe en stak hem met een aardappelschilmes in de rug. Het slachtoffer wist haar het mes te ontfutselen. Kort daarna kwam de buurvrouw weer op hem af, nu met een hamer. De buurman wist haar van het lijf te houden met een bezemsteel. De buurvrouw is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De verwonding is niet ernstig.

Aanrijding met gewonden
BANT Een 22-jarige automobilist uit Lemmer raakte vrijdagavond op de Hopweg van de rijbaan. Volgens de verklaringen had hij een knik in de weg niet gezien en was rechtdoor gereden. Hij raakte een boom, die geheel ontwortelde. De auto vatte meteen vlam. De inzittenden waren door de klap versuft geraakt. Door direct optreden van een aldaar wonende passant konden de bestuurder en de vier passagiers uit de auto getrokken worden. De bestuurder en twee inzittenden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord; de twee anderen naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Poging tot doodslag
ALMERE Een 19-jarige automobiliste uit Almere deed vrijdagnacht aangifte van poging tot doodslag. Toen zij omstreeks 00.10 uur over de Stedendreef reed, zag zij hoe de bestuurder van een zilverkleurige scooter met zwarte strepen op het viaduct van de Rubenstein stopte en een gooiende beweging maakte. Direct daarop hoorde zij een knal en ontstond er een ster in de voorruit. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Zware mishandeling
LELYSTAD Een 18-jarige inwoner van Lelystad is vrijdagavond door twee onbekenden mishandeld. Het slachtoffer stond op de brug van het Bovenover met twee jongens en een meisje te praten, toen er twee andere jongens langsliepen. Deze jongens zochten ruzie met een der vrienden van het slachtoffer. Toen het slachtoffer tussenbeide kwam, werd hij door de twee daders geschopt en geslagen. Hierna verdwenen de daders op de fiets van het slachtoffer. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ZZZ.

Inbreker aangehouden
ALMERE In een schuur aan de Tapirstraat werd vrijdagnacht een inbreker overlopen door de bewoner. De verdachte zag kans te vluchten in zijn auto. Aan de hand van het signalement van de auto kon de verdachte, een 23-jarige Almeerder, in zijn woning worden aangehouden. Hij heeft inmiddels de inbraak bekend. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.