Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-03-2002
Pesrberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 30 maart 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: drie jongens aangehouden voor brandstichting en vernieling

Drie jongens uit Winschoten, 14 en twee maal 15 jaar, zijn vrijdagavond door de politie aangehouden voor vernieling en brandstichting van een keet en een tractor aan de van Speykstraat in Winschoten. Door snel optreden van de brandweer bleef de schade aan de keet beperkt. Twee jongens konden ter plaatse worden opgepakt, een jongen werd bij zijn woning aangehouden. De jeugdigen zitten vast voor nader verhoor en de ouders zijn gewaarschuwd.

Veendam: ruit ingegooid bij basisschool
Een groepje jongens uit Veendam moest vrijdagavond mee naar het politiebureau omdat er bij een basisschool aan de Lauwers in Veendam een grote ruit was ingegooid. De agenten kwamen de jongens op het spoor door een getuige die ze met stenen had zien gooien in de richting van de school. Een 14-jarige jongen bekende de ruit vernield te hebben. Na het afleggen van verklaringen kon de jeugd naar huis. De zaak wordt voorgelegd bij het bureau HALT.

Veendam: jongen (15) mishandeld; getuigen gezocht Een 15-jarige jongen uit Wildervank is vrijdagavond tegen 20.00 uur op de Sportterrreinstraat in Veendam mishandeld door twee nog onbekende jongens op een gele bromscooter. Het slachtoffer fietste met een vriendje over het Boven Dwarsdiep in Veendam waar een grote groep jeugd stond. De jongens moesten uitwijken en er werd een opmerking gemaakt. Korte tijd later werden de jongens op de Sportterreinstraat klemgereden en begonnen te schoppen en te slaan. De 15-jarige Wildervankster liep hoofdletsel op en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Beide jongens werden ontzet door twee buurtbewoners. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over beide jongens op de gele bromscooter. Een van de verdachten is een jongen van ongeveer 13-16 jaar oud, lengte +/- 160 cm, licht blond haar en hij droeg een opvallende zilverkleurige broek. Voor tips kon er gebeld worden naar de politie in Veendam via 0900 8844.

Sappemeer: man (30) maakt amok in café
Een cafébaas aan de Noorderstraat in Sappemeer meldde vrijdagnacht dat hij een lastige klant binnen had die vernielingen pleegde en een van de bezoekers licht letsel had bezorgd. Op basis van het signalement kon op de Hoofdstraat een 30-jarige man uit Hoogezand worden achterhaald die de boosdoener zou zijn. Hij verzette zich sterk tegen de aanhouding en raakte in gevecht met de agenten. Pepperspray werd ingezet om de man onder controle te krijgen. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor vernieling en wederspannigheid en is ingesloten op het politiebureau.

Winschoten: Duitser geslagen met fles
De politie werd vrijdagnacht geroepen naar het Marktplein in Winschoten waar een vechtpartij aan de gang zou zijn. Ter plaatse bleek er ruzie tussen een groepje Duitse bezoekers van een horecagelegenheid en een 18-jarige man uit Winschoten. Deze laatste had een van de Duitsers met een fles geslagen op zijn hoofd. De Winschoter werd aangehouden en het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Naar aanleiding van het tumult dat ontstond bij de vechtpartij begonnen er nog een aantal mensen te schreeuwen en te slaan op het Marktplein. Het groepje werd door de politie gevorderd om zich te verwijderen maar een 24-jarige man uit Winschoten gaf hier geen gehoor aan. Hij werd aangehouden hetgeen door andere leden van het groepje werd bemoeilijkt. Na enige tijd keerde de rust op het plein terug.

Veendam: bromfietser met slokje op
Een 19-jarige Veendammer op een bromfiets viel vrijdagnacht op omdat hij zonder achterlicht over de Middenweg reed. Bij controle bleek er sprake van een alcohollucht en moest hij blazen. Zijn score was 1.05 promille. De jongen kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Stadskanaal: automobilist zwaar onder invloed
Op de Veenstraat in Stadskanaal trok vrijdagavond een 35-jarige inwoner uit die plaats de aandacht van agenten omdat hij met hoge snelheid in zijn auto reed. Bij de blaastest scoorde de man een promillage van maar liefst 2.8. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: asielzoeker door het lint en verwond zichzelf Een 23-jarige man die verblijft in het AZC aan het Zwet in Delfzijl ging vrijdagavond in het verblijf geheel door het lint en bedreigde andere bewoners. De man werd kwaad toen de telefooncel bezet was en pakte een pan kokend water uit de keuken. Degene die bedreigd werden konden uit zelfbescherming een deur tussen hen en de man dichtgooien, waarop de asielzoeker het kokende water over zich zelf heen kreeg. Vervolgens pakte hij een aantal keukenmessen en bedreigde bewoners en personeel. Uiteindelijk werden de messen afgepakt en kon de politie de man aanhouden. Hij werd voor behandeling van zijn brandwonden naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Leek: bromfietser rijdt tegen geparkeerde auto aan Een 39-jarige bromfietser uit Leek zag vrijdagmiddag op de Lindensteinlaan in zijn woonplaats een geparkeerde auto over het hoofd en botste er frontaal tegenaan. Door de klap vloog de bestuurder over de motorkap en het dak heen en kwam achter de auto op de grond terecht. De man werd met hoofd- en knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd weggesleept.

Appingedam: onverlichte fietser moet nog zitten Op de Wijkstraat in Appingedam kreeg een 43-jarige fietser uit Groningen een bon omdat hij vrijdagnacht zonder licht op reed. Bij de controle bleek de man nog een gevangenisstraf van 14 dagen te moeten ondergaan. Hij werd aangehouden en overgedragen aan justitie voor het uitzitten van zijn straf.

Groningen: Hoogezandster (26) trapt tegen deur
Op de aanwezigheid van twee mannen uit Hoogezand werden vrijdagnacht door beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid van de Grote Markt geen prijs meer gesteld vanwege hun gedrag. Zij werden er aan de Gelkingestraat kant uitgezet en een van beide uitgezette mannen ( 26 jaar) vernielde de deur door er een schop tegenaan te geven. Dat werd gezien door politie die hem inrekende voor vernieling.

Groningen: binnenstadbezoeker duwt man om
Een 19-jarige jongeman uit Groningen werd vrijdagnacht aangehouden omdat hij op de Grote Markt een 39-jarige Stadjer omduwde die daarbij een hoofdwond opliep. De jongen verklaarde uit de lol bij de man op de rug te zijn gesprongen waarna de man viel. Bij bestudering van de opgenomen camerabeelden bleek dit niet de waarheid en kreeg hij een proces-verbaal mee.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Westersingel werd vrijdagnacht een 56-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.05 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. Een 19-jarige bromfietser uit Zuidlaren werd dezelfde nacht gecontroleerd toen hij over de Grote Markt reed. Hij blies een promillage van 1.05. Bij zijn aanhouding beledigde hij de agenten waarvoor hij ook een proces-verbaal krijgt. De brommer, waarvan de eigenaar zelf zegt dat hij wel 100 km per uur rijdt, wordt nader technisch onderzocht. Vrijdagavond werd een 30-jarige bromfietser die slingerend over de Visserstraat reed gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.8 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)