Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-03-2002
1e Persbericht 30 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van beroving GSM aangehouden Na een onderzoek in de omgeving werd op de Kleine Berg zaterdag rond
2.40 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 17-jarige Eindhovenaar kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer wilde in een telefooncel gaan bellen met zijn GSM. Voor de telefooncel stond een man. Toen het slachtoffer vroeg of deze opzij wilde gaan werd hij meteen geslagen. Hierdoor liep hij een schaafwond en een snee in zijn hand op. Vervolgens rukte de onbekende de GSM uit de handen van het slachtoffer en vluchtte op een fiets. Toen de politie ter plaatse kwam op de Kerkstraat was het slachtoffer in gevecht met een 38-jarige Eindhovenaar. Deze 38-jarige man is als verdachte van betrokkenheid bij de beroving aangehouden. De politie zag de 23-jarige verdachte tijdens zijn vluchtpoging een GSM weggooien. Uit onderzoek bleek dit de GSM van het slachtoffer te zijn. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad betrapt
In een woning aan de Prins Hendrikstraat heeft de gewaarschuwde politie zaterdagochtend rond 6.00 uur drie verdachte inbrekers aangehouden. Twee van hen, 26 en 31 jaar, komen uit Eindhoven. De woonplaats van de 17-jarige verdachte is nog onbekend. De bewoonster van het pand was thuis en ontdekte dat er ingebroken werd. Hierop belde zij haar vriend die op dat moment niet thuis was. Deze schakelde de politie in die de verdachten op heterdaad betrapte in de woning. Het trio is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte twee keer aangehouden
Op het Stratumseind werd zaterdag rond 00.25 uur een 35-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden nadat hij de kofferbak van een politieauto had geopend en bezig was om spullen die daarin lagen uit te laden. Ook gaf de verdachte in eerste instantie een valse naam op. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Toen hij na verhoor naar huis mocht en naar buiten werd gebracht pakte hij een vuilnisbak op. Hiermee sloeg hij tegen een toegangsdeur van het politiebureau. Hierop is de verdachte om 1.25 uur weer aangehouden en opnieuw verhoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee palletbranden
De brandweer heeft tussen vrijdagavond 21.15 uur en zaterdagochtend 6.00 uur twee palletbranden in Eindhoven geblust. De eerste brand ontstond op de Koenraadlaan. Aan de achterzijde van een sportpark waren enkele pallets aan het branden. De brandweer was de brand rond 22.00 uur meester. Tot middernacht werd nageblust. Ook op een bouwterrein aan de Bilderdijklaan stond een stapel pallets in brand rond 5.45 uur zaterdagochtend. De brandweer heeft ook hier het vuur gedoofd. De oorzaken van de branden zijn nog niet bekend.

Eindhoven: Verdachte onder hevig verzet aangehouden Op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 1.15 uur een 20-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood en het proberen te slaan met een flesje van twee portiers van een horecagelegenheid aldaar. Dit gebeurde nadat de portiers de verdachte hadden verzocht om het pand te verlaten wegens onwenselijk gedrag. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Gewapende overval
Op een tankstation aan de Bisschop Bekkerslaan heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden. De dader eiste onder bedreigding van een vuurwapen dat een 18-jarige medewerker de kassalade opende. De dader deed een greep in de kassalade en is vervolgens gevlucht. Het gaat om een man met een donkere huidskleur en een pokdalig gezicht. Hij is ongeveer 20 tot 25 jaar oud, heeft een breed en rond gezicht en een sportief maar wel gedrongen postuur. Hij droeg op het moment van de overval een muts met een klepje aan de voorzijde, een donker sweatshirt met capuchon en lichte strepen over de mouwen. Verder droeg hij een donkere wijde broek met sportschoenen. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Hennepkwekerij per toeval ontdekt
De politie kreeg vrijdag rond 18.30 uur te horen dat de voordeur van een woning aan de Steenstraat al enkele uren openstond. Toen zij poolshoogte gingen nemen ontdekten ze in de woning een hennepkwekerij met 126 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verdachte rijdt onder invloed op gestolen snorfiets Op de Rechtestraat zag de politie vrijdagavond rond 22.45 uur een 25-jarige Eindhovenaar op een snorfiets rijden terwijl dit hier verboden is. De man werd hierop aangesproken en stopte. Tijdens een controle van de snorfiets bleek dat deze gestolen was. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte teveel gedronken had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,25 weer. De snorfiets is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op de Koning Arthurlaan zijn vrijdagavond 11 bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, twee voor te hard rijden, vier voor het niet dragen van een helm op een bromfiets, een voor een verlopen APK en twee voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Verdachte van openbare schennis aangehouden Na een melding door een 37-jarige Eindhovense van schennispleging door een man op de Kleine Berg stelde de politie zaterdagochtend meteen een onderzoek in de omgeving in. De vrouw zag de man vanuit haar auto lopen en in het openbaar schennis plegen. Op de Kleine Berg kon rond
2.30 uur een 30-jarige verdachte uit Eersel aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Helmond: Verdachte van stalking en bedreiging aangehouden Op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse is vrijdagavond rond 23.20 uur een 31-jarige man uit Milheeze aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking en bedreiging van zijn 24-jarige Helmondse ex-vriendin. Vrijdagavond werd de 24-jarige met de dood bedreigd op de Twentehof. De politie trof de verdachte op de Twentehof aan en bracht hem naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Op de Heistraat is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 31-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte slingerend en met gedoofde lichten rijden en gaf hem een stopteken. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,95 uit. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto uitgebrand
Op de Pastoor van Leeuwenstraat is zaterdagochtend rond 2.30 uur brand ontstaan in een auto. De brandweer bluste de brand. Het voertuig, een cabriolet waarvan de kap openstond, brandde helemaal uit. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Bakel: Bromfietser onder invloed
Op de Dorpsstraat zag de politie zaterdagochtend rond 2.20 uur een 16-jarige bromfietser uit Bakel rijden zonder helm en verlichting. Hierop werd hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was en dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Insluipers betrapt
In een woning aan de Moseik zijn vrijdagavond twee insluipers gezien door de bewoner. De man kwam aanrijden en zag twee mannen door de voortuin van de buren lopen. De daders zagen kans om te ontkomen. Terwijl zijn vrouw thuis was waren de mannen de woning binnengeslopen door een niet afgesloten deur. Uit de woning werd een portemonnee weggehaald. Twee koffers werden uit de woning meegenomen. Deze werden in de tuin achtergelaten.

Bladel: Bromfietsters zonder helm en onder invloed Op de Lange Trekken zag de politie vrijdagavond rond 23.45 uur een 18-jarige bromfietster uit Eersel met haar 15-jarige passagiere uit Bladel rijden. Beiden zonder helm. De passagiere werd bekeurd voor het rijden zonder helm en de bestuurster ook. Uit verder onderzoek bleek dat de bestuurster teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. Zij kreeg hiervoor een rijverbod van drie uur en een boete van 75 Euro.

Deurne: Autobrand
Op het Hoendiep is zaterdagochtend rond 3.30 uur een auto in brand gevlogen. De auto was een kwartier voor de brand in de straat geparkeerd. De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Nuenen/Eindhoven: Verdachte van tasjesroof aangehouden In een woning aan de Papaverstraat in Eindhoven is vrijdag rond 15.50 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 77-jarige vrouw uit Eindhoven op de Hoge Brake in Nuenen. Het slachtoffer liep donderdagmiddag op het voetpad richting sporthal. Een passagier die achterop bij een jongen op een bromfiets zat rukte de tas bij de vrouw uit haar handen. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 50 Euro, een bankpas, een paar buskaarten en sleutels. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Stiphout: Onder invloed
Op de Gerwenseweg is vrijdagavond rond 21.00 uur een 37-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel heeft gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Veldhoven: Verdachte geeft valse naam op
Op de Blaarthemseweg is vrijdag rond 16.40 uur een 16-jarige jongen uit Andelst aangehouden. De politie betrapte hem toen hij achterop een bromfiets zat zonder helm. Toen naar zijn naam werd gevraagd gaf hij een valse naam op. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Flatscreens gestolen
Uit een bedrijf aan het Bastion zijn vrijdagavond tussen 18.00 en 21.15 uur vier flatscreens gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen.