Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (HP 15.27)
Kerkrade, bestuurder zwaar onder invloed:
Een 50 jarige automobilist uit Kerkrade heeft zaterdagmorgen 30 maart 2002 een aanrijding veroorzaakt op de Begoniastraat te Kerkrade. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. De automobilist reed omstreeks 03.10 uur over de Begoniastraat waar hij zijn auto niet onder controle kon houden. Na eerst een stoeprand geraakt te hebben werd daarna een lichtmast geramd. De gewaarschuwde politie trof de bestuurder van de auto nog zittend achter het stuur aan. Hij was niet in staat alleen uit te stappen en na geholpen te zijn kon hij niet eens meer op zijn benen staan. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 2.3 en 2.4 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade is proces-verbaal opgemaakt warbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Landgraaf, gewond bij verkeersongeval:
Vrijdagavond 29 maart 2002 heeft op de Kakertsweg te Landgraaf een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een bromfiets. De twee passagiers van de bromfiets werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Een 37 jarige automobilist uit Landgraaf boog omstreeks 20.20 uur op de Kakertsweg naar links af naar een aldaar gelegen inrit. Daarbij lette hij niet op het naderende verkeer en kwam frontaal in aanrijding met een uit tegenovergestelde richting rijdende bromfiets bestuurd door een 19 jarige inwoner van Landgraaf en achterop een 14 jarige passagier uit Landgraaf. De twee opzittenden van de bromfiets werden gewond met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen liep een ernstig beenletsel op (niet bekend wie. Het letsel van de andere is geheel niet bekend). De politie maakt tegen de veroorzaker van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Heerlen, aangehouden wegens het in bezit hebben van wapens: Een 42 jarige inwoner van Hoensbroek is vrijdagavond 29 maart 2002 door de politie aangehouden nadat hij in het bezit bleek te zijn van wapens. Hij werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie werd vrijdagavond omstreeks 18.50 uur naar het zwembad aan de Gravin Schonborglaan te Hoensbroek ontboden omdat daar een man aanwezig was die zich vreemd gedroeg en tevens een groot mes in zijn bezit had.
De ter plaatse gezonden politiepatrouille trof de man aan. Hij transpireerde erg en rook sterk naar het gebruik van alcohol. Toen hem naar het mes gevraagd werd deinsde hij achteruit en wilde in zijn kleding grijpen. Hij werd vastgepakt en in bedwang gehouden. Bij een onderzoek in zijn kleding werd op zijn rug tussen zijn broeksband in een foedraal een groot mes aangetroffen. De man had ook een tas in zijn bezit. Hierin trof de politie een vuurwapen aan met bijbehorende munitie. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond werd hij in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, drugs in auto aangetroffen:
Vrijdag 29 maart 2002 heeft de politie vijf inwoners van het Duitse Duren aangehouden. In de auto waarin zij zaten werd in het totaal 22,5 gram heroïne aangetroffen
Een politiepatrouille zag omstreeks 17.45 uur op de Pijperstraat te Heerlen een Duitse personenauto staan waarin vijf personen zaten. Rondom de auto hadden zich diverse verslaafden verzameld. Omdat vermoed werd dat vanuit de auto in drugs gehandeld werd stelde de politiepatrouille een onderzoek in. Meteen bij het naderen van de Duitse auto werd uit een van de geopende portierruitjes iets weggegooid. Alle inzittenden werden uit de auto gehaald en aan hun kleding onderzocht. Een van de personen probeerde bij het uitstappen iets onder de auto weg te gooien. Dit betrof een kleine hoeveelheid heroïne. In de auto werd op het dashboard een zakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen terwijl ook onder de bestuurszitplaats en op de achterbank zakjes met heroïne werden aangetroffen Alle personen werden daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij werden allen in de loop van de avond in verzekering gesteld. Tegen het vijftal zal in het kader van snelrecht proces-verbaal worden opgemaakt. De aangehouden verdachten variëren in leeftijd tussen de 17 en 27 jaar.