Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-03-2002 2e Persbericht 30 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie stuit per toeval op verdachte van verkrachting In zijn woning aan de Judealaan is vrijdagavond rond 21.15 uur een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting en opzettelijke vrijheidsberoving van een 17-jarige Eindhovense kort daarvoor in zijn woning. De politie belde toevallig aan bij de woning omdat zij op zoek waren naar de eigenaar van een onverzekerde auto waarvan ook de APK was verlopen. Daar hoorden zij het slachtoffer om hulp roepen. De verdachte weigerde na herhaaldelijk aandringen om de deur te openen. Hierop is de politie eigenhandig de woning binnengedrongen om het meisje te hulp te schieten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de kruising Noord Brabantlaan Welschapsedijk Zeelsterstraat is vrijdagavond rond 18.20 uur een 38-jarige bromfietser uit Lieshout gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De bromfietser reed over de Noord Brabantlaan en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan de automobilist uit Eindhoven die vanuit de Zeelsterstraat de kruising opreed. De bromfietser is met verwondingen aan zijn benen en schouders overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Eindhoven: Fietsendiefstal
Op de Piazza is zaterdag rond 12.00 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets op de Piazza. Beveiligingsmedewerkers van een winkel zagen de verdachte het slot van een fiets openbreken. Ze spraken hem hierop aan en schakelden de politie in. Bij de verdachte werd een verbroken slot en gereedschap aangetroffen. De fiets is gestald op het hoofdbureau van de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Tasjesroof
Op de Torenstraat is zaterdagmiddag rond 13.00 uur een 75-jarige vrouw uit Helmond van haar tas beroofd. De vrouw werd plotseling door een jongen van achteren benaderd die haar tas uit haar hand rukte. De jongen sprong bij een andere jongen achterop de fiets waarop het duo wegfietste. In de tas zaten een portemonnee met ruim 100 Euro en enkele pasjes, sleutels en een GSM. De tas werd kort daarna teruggevonden op de Loop. De portemonnee en de GSM ontbraken.

Asten: Opleggers en aanhangwagen opengebroken
Op een bedrijfsterrein aan het Ommelsveld is tussen vrijdagavond 18.30 uur en zaterdagochtend 9.00 uur ingebroken in drie opleggers en een aanhangwagen. Uit de aanhangwagen die geladen was met vaten bier wordt niets vermist. Het is nog niet bekend wat er uit de andere drie opleggers, die met computerapparatuur geladen waren, wordt vermist. De dader is op het terrein gekomen door een hekwerk te vernielen.

Heeze: Brand in winkel
In een winkel aan de Geldropseweg is zaterdagochtend brand ontstaan. De vlammen kwamen uit de meterkast in de winkel. Vermoedelijk is hier sprake van kortsluiting. De brandweer bluste de brand.

Lieshout: Snelheidscontrole
Op de Sonseweg zijn zaterdag tussen 11.50 en 13.30 uur 231 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 31 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 124 km/u.

Mierlo/Eindhoven: Verdachten van inbraak auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto op de Hekelstraat in Mierlo stelde de politie zaterdagmiddag een onderzoek in. Op de Anjelierstraat in Eindhoven kon vervolgens rond 16.00 uur een 34-jarige verdachte uit Vught worden aangehouden. In zijn auto werden onder andere twee zaklampen, gereedschap, een cd-wisselaar, een versterker en een autoradio aangetroffen. Kort daarna werd op de Bremstraat in Eindhoven een 32-jarige verdachte Eindhovense aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg zijn zaterdag tussen 14.35 en 16.45 uur 603 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 146 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 160 km/u, het dubbele van de toegestane snelheid van 80 km/u.

Someren: Verkeerscontrole
Op de Witvrouwenbergweg heeft de politie zaterdagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden vijftien bekeuringen uitgedeeld. Zes voor het niet dragen van de autogordel, vier voor niet werkende remlichten, een voor het niet dragen van een helm, twee voor een verlopen APK, een voor het onverzekerd zijn en een voor een onjuiste verlichting.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Molenstraat is tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.30 uur een rode Ford Escort Wagon met het kenteken RT-NV-90 gestolen.

Waalre: Woninginbraak
In een woning aan de Van Egmondlaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Het is nog onbekend of er spullen uit de woning worden vermist.