Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
14 maart 2002

Gratis entree voor eerste 30 bezoekers op zaterdag 30 maart Paaseieren zoeken op Autotron Rosmalen

Traditioneel betekent het paasweekeinde voor Autotron Rosmalen de start van het toeristisch seizoen. Op zaterdag 30 maart gaan de deuren van zowel het automuseum AutoDome als die van het AutoPretpark weer open. Het hele weekend is er voor kinderen een leuke paas-speurtocht, waarmee aardige prijzen te winnen zijn. Maar er staat tijdens het paasweekeinde meer op het programma. In 2002 bestaat Autotron 30 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd met ludieke acties, waarvan de eerste al op de openingsdag is.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het park klaar te maken voor het seizoen, dat zaterdagochtend 30 maart om 10.00 begint.

Paaseieren zoeken
Wie aan Pasen denkt, denkt direct aan eieren. Vandaar dat zij een grote rol spelen bij de paas-speurtocht, waarmee ook nog eens prijzen te winnen zijn. Bij, in, op of rond verschillende auto's in AutoDome zijn eieren verstopt. Het aantal eieren bij de auto verwijst naar een letter uit de merknaam van de auto. Alle letters tezamen vormen tenslotte een woord. Dit woord kan op een antwoordformulier geschreven worden dat deelnemers in kunnen leveren in de souvenirshop. Na afloop van de actie worden uit alle inzendingen de prijswinnaars getrokken. Zij winnen prijzen variërend van een abonnement voor Autotron Rosmalen tot vrijkaarten voor parken als Safari Beekse Bergen en Sportiom in 's-Hertogenbosch.

Gratis entree voor eerste 30 bezoekers én verrassing voor jarigen Het 30-jarig bestaan van Autotron wordt vooral gevierd voor de belangrijkste relaties: de bezoekers. Voor hen staan het hele jaar door een aantal ludieke acties gepland die te maken hebben met 'dertig'. Zo zal er op elke 30e van een maand dat Autotron open is (maart, april, mei, juni, juli en augustus), een andere actie zijn. De eerste actie is dus direct al op de eerste dag van het seizoen! Op zaterdag 30 maart krijgen de eerste dertig bezoekers van Autotron gratis entree. Een actie die het hele jaar loopt, is voor hen die net als Autotron in 2002 ook hun 30e verjaardag vieren; zij krijgen op elke 30e van de maand dat Autotron open is op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (met geboortedatum) een leuke verrassing.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is vanaf 30 maart elk weekend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 27 april t/m 1 september is Autotron dagelijks geopend. Daarna is van 7 september t/m 6 oktober weer een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het AutoPretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.