Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 3-04-2002
persberichten woensdagmorgen 3 april 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Monument beklad

MEPPEL - De politie stelt een onderzoek in naar het bekladden van het Joods monument aan het Slotplantsoen in Meppel. Het voorval is dinsdagavond tegen twaalf uur bij de politie gemeld. Het monument was overgoten met witte verf. Medewerkers van de gemeente Meppel zijn uren bezig geweest om het monument schoon te maken.

Geen helm: bon.

MEPPEL - De politie van heeft dinsdagmiddag op de Eendrachtstraat in Meppel een 17 jarige bromfietser en diens even oude duopassagiere bekeurd omdat ze zonder bromfietshelm reden. Beiden kunnen een acceptgiro van 40 Euro tegemoet zien.

Verdachte autodiefstal aangehouden

HOOGEVEEN - Een in Amsterdam gestolen auto leidde dinsdagmiddag in Hoogeveen tot de aanhouding van een 25 jarige Amsterdammer. De auto stond geparkeerd aan de Fokkerstraat in Hoogeveen waar de man op bezoek was. De politie heeft de auto veiliggesteld en de man aangehouden toen hij wilde vertrekken. Volgens hem had hij de auto geleend van een vriend. De man is overgedragen aan de Amsterdamse politie.

Weldoener gestraft

HOOGEVEEN - Een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft bekend dat hij meerdere keren geld heeft gestolen van een 51 jarige inwoner van Hoogeveen. Hij had de Hoogevener leren kennen via het chatten op het internet. De 25 jarige man zou in de problemen gekomen zijn toen zijn vader hem de straat had opgeschopt omdat hij niet uitgehuwelijkt zou willen worden. Via hulp instanties was hij toen ondergebracht de man in Hoogeveen. De man had geen verklaring voor het bestelen van zijn weldoener. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht in vrijheid gesteld.