Gemeente Amsterdam


---
|
Gehandicapten- en ouderenvervoer uitgebreid

Gehandicapten- en ouderenvervoer uitgebreid

De Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) biedt gehandicapten en ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen reizen zonder een beroep te moeten doen op familie, buren of kennissen. Tot voor kort was dit echter alleen mogelijk binnen de grenzen van Amsterdam. Vanaf 2 april 2002 kunnen gehandicapten en ouderen ook buiten Amsterdam reizen. Het reisgebied wordt met twee zones uitgebreid. Zo worden bijvoorbeeld Amstelveen, Zaandam, Muiden, Krommenie en Broek in Waterland en de Floriade bereikbaar. Ongeveer 50.000 ouderen kunnen gebruik maken van de voorziening.
"Veel Amsterdamse gehandicapten en ouderen hebben familie en vrienden net buiten de stad. Met deze maatregel, waardoor bezoek een stuk makkelijker wordt, gaat voor hen de dienstverlening er fors op vooruit en wordt het leven een stuk beter", aldus de wethouder Zorg, Bea Irik. Binnenkort ontvangen gehandicapten en ouderen die voor Wvg-vervoer in aanmerking komen informatie over de nieuwe regeling. Voortaan zal er sprake zijn van begeleid vervoer voor mensen met een handicap en beschermd vervoer voor mensen van 65 jaar en ouder zonder een beperking.
De bedoeling van de Wvg is het voor gehandicapten mogelijk maken om in dezelfde mate als niet-gehandicapten te kunnen functioneren in de maatschappij. De gemeente en de vervoerders (Stadsmobiel en Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam) willen dit heuglijke moment, samen met gebruikers van het Wvg-vervoer, vieren.
Op dinsdag 2 april zal wethouder Irik tijdens een feestelijke introductie het nieuwe reisgebied voor ouderen en gehandicapten symbolisch openen.
De symbolische opening is tussen 16.30 en 17.00 uur op de grens van Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel bij Restaurant 't Kalfje, Amsteldijk 355 (hoek Kalfjeslaan), 1083 AB AMSTERDAM

Herbert Raat

^


-

© gemeente Amsterdam - 3-04-2002