CAREER CENTER ONDERWIJS

Lerarentekort groter dan eerder aangenomen.

Nieuwe wervingscampagne voor leerkrachten start in Den Haag en omgeving.
Focus op zij-instroom.

Hogescholen, onderwijsbond CNV, Vereniging Samenwerkende Werkgevers Organisaties(VSWO) en Career Center Onderwijs hebben de strijd aangebonden tegen het steeds groter wordende lerarentekort in het basisonderwijs. De gezamenlijke wervingsactie richt zich op het enthousiasmeren en voorlichten van mensen met een HBO of WO opleiding voor een baan in het basisonderwijs. Door het hele land worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om belangstellenden gedetailleerd te informeren.

Onlangs maakte minister Hermans bekend dat basisscholen in 2003 met een groter lerarentekort worden geconfronteerd dan eerder werd aangenomen. Dit is terug te voeren op het feit dat leraren massaal gebruik zullen maken van het zogeheten spaarverlof. In 1998 werden in het kader daarvan 5000 contracten met recht op spaarverlof afgesloten voor een periode van vijf jaar. In 2003 lopen deze overeenkomsten af.

Zij-instroom
Nieuw in de wervingscampagne is de focus op zij-instromers mensen met een afgeronde HBO of WO opleiding. Als deze mensen voldoen aan de gestelde selectiecriteria dan krijgen zij de gelegenheid om binnen 2 jaar onder werktijd hun lesbevoegdheid te behalen. Eerdere campagnes legden de nadruk vooral op herintreders, personen met onderwijsbevoegdheden die uit het onderwijs waren gestapt. Voor ruim 5000 kandidaten werd bemiddeld, maar dit reservoir is nu leeg.

Effectieve samenwerking
Voor de wervingsactie gericht op het werven van herintreders, bundelden Hogescholen, Career Center Onderwijs, en de Onderwijsbond CNV ook hun krachten. En succesvol. Daarom wordt ook ditmaal gebruik gemaakt van de combinatie van kennis en expertise van de drie partijen. Bovendien heeft een belangrijke vierde partij(VSWO) zich ook aangesloten. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten worden geïnteresseerden door afgevaardigden van dit partnership gedetailleerd geïnformeerd over de vele mogelijkheden van zij-instroom in het onderwijs.

Aanvullende informatie
De eerst volgende voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd op 16 april aanstaande op de Ichtusacademie in Denhaag, Louis Couperusplein. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden dient te geschieden via paulien.stoop@manpower.nl

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen dan kunt u contact opnemen met:
Ruud van der Star: Projectleider Zij-instroom Career Center Onderwijs
073-6312447 of 06-22801878
Janine Fluyt: Manager Marketing Communications Manpower Nederland
06-53694154


04 apr 02 13:37