Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-04-2002 3e persbericht 4 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vijf verbalen voor bellen met gsm
Bij een controle donderdagmiddag op de Hoogstraat zijn vijf automobilisten bekeurd omdat zij tijdens het rijden zaten te bellen met hun gsm in de hand. Alle vijf wisten van het belverbod.

Helmond: Hennepkwekerij ontdekt na brand
Donderdagmiddag even voor 16.00 uur brak brand uit in een schuurtje achter een woning aan de Markiesstraat. Buren blusten de brand voordat de brandweer ter plaatse was. Een hennepgeur kwam door de brand vrij en een onderzoek leerde dat in de schuur een kwekerij was ingericht. De huurder van de schuur, een 36-jarige Helmonder, kwam ter plaatse. Hij vertelde de kwekerij opgezet te hebben. Hij werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De ruim 100 planten zijn in beslag genomen, evenals tien lampen en even zoveel transformatoren. Er was geknoeid met de elektriciteitsmeter, zodat het Nutsbedrijf ter plaatse is geweest.

Helmond: Lastige treinreiziger aangehouden
Op het centraal station in Helmond is donderdag om 16.45 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden. Een treinconducteur wilde in de trein van Deurne naar Eindhoven het treinkaartje van de man controleren. Hij had geen kaartje, wilde niet betalen en deed erg vervelend. Hij wilde geen kant op. Op het station moest hij mee naar een kantoortje en daar begon te vechten. De gewaarschuwde politie hield hem aan. De conducteur raakte licht gewond aan zijn hand.

Helmond: Fietsers op de bon
Donderdagmiddag zijn op de Markt negentien fietsers bekeurd omdat zij over het voetgangersgebied fietsten. Veel voetgangers klagen over de fietsers die kriskras door het winkelend publiek rijden.

Son: Controle op overlast
De politie heeft woensdagavond in Son gecontroleerd op de hangplekken. Met het goede weer kwamen er klachten over overlast. Op de Dudokstraat werden vijf autos gecontroleerd. Deze autos waren van jongeren die zich ophielden bij De Vijver. Twee autos bleken niet verzekerd te zijn en een daarvan was niet op tijd APK-gekeurd. Tegen de bezitters, een 23-jarige man uit Son en een 21-jarige man uit Nuenen, is proces-verbaal opgemaakt. De politie zal de komende tijd extra aandacht schenken aan de hangplekken voor jongeren.

Oirschot: Brand in meubelfabriek
Donderdag rond 20.00 uur werd een brand gemeld in een meubelfabriek aan Den Uitvanck. Er was een rookontwikkeling gezien. De brandweer is ter plaatse gegaan en gaf het sein grote brand. Door snel ingrijpen kon de brand snel bestreden worden. Om 20.58 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brand is beperkt gebleven tot binnen in het gebouw. Er is brand- rook- en roetschade. Het schadebedrag is onbekend. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Op de Voorteindseweg is donderdag tussen 7.20 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 1200 passanten reden er 72 te hard. Er is geen hoogste snelheid gemeten. 80 is de maximumsnelheid.

Bakel: 18 bonnen voor inrijverbod
Donderdag tussen 9.00 en 9.30 en 10.45 en 11.15 uur is gecontroleerd op het Mathijseind. Er is daar een inrijverbod. Er zijn 18 bestuurders bekeurd omdat ze het inrijverbod negeerden.

Reusel: Controle op snelheid
Op de Turnhoutseweg is donderdag tussen 11.30 en 13.30 uur een snelheidcontrole gehouden. Van de 690 gecontroleerde voertuigen reden er 11 te hard. De maximumsnelheid is 80 km/u. De hoogste snelheid is niet gemeten.

Cranendonck: Controles op activiteitendag
De politie van Cranendonck heeft een activiteitendag op donderdag gevuld met een aantal controles op het gebied van bijzondere wetten, verkeer, openbare orde, milieu en criminaliteit. In Budel Dorplein werden twee vissers bekeurd omdat ze geen vergunning hadden. Tussen 15.30 en 17.30 uur werd op de Midbuulweg in Budel een snelheidscontrole gehouden. Van de 850 voertuigen reden er 122 te hard. De snelste reed 73 km/u . 50 mag. Tussen 15.30 en 18.00 uur werd op de Meemortel in Budel gecontroleerd op het dragen van de gordel en het bellen met de gsm. Van de 375 gecontroleerde bestuurders droegen er 55 geen gordel. Zij kregen een bon. Niemand zat tijdens het rijden te bellen met de gsm in de hand. Tussen 19.30 en 21.00 uur was er een snelheidscontrole op de Somerenseweg in Heeze. 210 bestuurders werden gecontroleerd en 54 van hen reden te hard. De snelste reed 79 km/u. 50 mag. Op de Leenderweg in Heeze was tussen 19.30 en 21.00 uur een alcoholcontrole. 200 bestuurders moesten blazen. Een 58-jarige automobilist uit Heeze bleek gedronken te hebben, zijn promillage was 0,65. Hij kreeg een boete van 190,=. Verder werden donderdagavond de hangplekken van de jeugd in het hele gebied gecontroleerd. Er waren geen bijzonderheden te melden bij die controle.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
Een 53-jarige vrouw uit Valkenswaard is donderdag tussen 14.00 en 14.15 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Zij winkelde in een supermarkt in de Corridor. Haar handtas had ze aan het winkelwagentje gehangen. Op een gegeven moment zag ze dat de tas openstond en haar beurs verdwenen was. In de beurs zaten pasjes en 155,=.

Valkenswaard: Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole op de Bergstraat zijn donderdag tussen 15.15 en 17.15 uur 32 bekeuringen uitgeschreven. Vijfentwintig daarvan voor een te hoog vermogen. De rest voor remmen, helm en gele of oranje plaat. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij de politieman beledigde. Er zijn 50 bromfietsers gecontroleerd.

Veldhoven: Zadels weg uit schuur
Uit een onafgesloten schuur bij een woning aan Toterfout zijn donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur drie paardenzadels gestolen. De waarde is ongeveer 2.400,=.