GTI NV

GTI FIB levert biersystemen voor Heineken Zwitserland

Bunnik, 5 april 2002

Onlangs heeft GTI FIB Industriële bedrijven (Leeuwarden) ten behoeve van Heineken Zwitserland (Heineken Schweiz AG) drie installaties opgeleverd voor het koelen, opslaan en distribueren van bier (biersystemen). Het betreft maatwerkinstallaties voor drie locaties in Zwitserland.

De biersystemen zijn bestemd voor het spoorwegstation en een luxe hotel in Zurich. De installaties zijn geproduceerd bij GTI in Leeuwarden. Monteurs van GTI hebben ter plaatse alledrie de systemen geïnstalleerd.

Complicerende factor was dat in Zwitserland geen tankauto's voor bier beschikbaar zijn. De oplossing is gezocht in het mobiel maken van de biertanks zelf, door deze te voorzien van een rvs-frame en wielen. Zodra een tank leeg is wordt dit door de afnemer gemeld aan de brouwerij die een nieuwe tank levert.

De lege tank wordt opgehaald en in de brouwerij gereinigd om vervolgens weer te kunnen worden ingezet.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. De sector GTI Industrie is een toonaangevende groep van bedrijven met een samenhangend en volledig pakket aan technische diensten voor de industrie. In ieder marktsegment heeft GTI Industrie ervaring. Met kleine en grote opdrachten, mono- of multidisciplinair, in nieuwbouw, renovatie, onderhoud en beheer.

GTI in Nederland en Fabricom in België, Endel en INEO in Frankrijk - dochterondernemingen van Fabricom Groep - vormen samen de entiteit 'Industrial Installations & Maintenance' van Tractebel, de energiedivisie van SUEZ. Deze entiteit realiseert een omzet van ruim 4 miljard EUR.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Gea M. Peek, Manager Communicatie
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 75; fax: 030 656 94 15;
e-mail: info@gti-group.com;