Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 5 april 2002

Diefstal auto emblemen
Op donderdag 4 april '02 werd er acht maal aangifte gedaan van diefstal van auto emblemen in Duiven en vier maal in Westervoort. De diefstallen werden op meerdere locaties in Duiven en Westervoort gepleegd. De politie in het district Rivierenland stelt een onderzoek naar de daders in.

Rijden onder invloed
Op 4 april '02 omstreeks 00.45 uur werd op de Noordsingel in Duiven een 26-jarige inwoner uit Arnhem bekeurd voor het rijden onder invloed. Uit een ademtest bleek dat hij circa 0.85 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg tevens een rijverbod opgelegd voor de duur van drie uren.

Verkeerscontroles
Op donderdag 4 april '02 werd tussen 09.00 en 10.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Nieuwgraaf in Duiven. In totaal werden 22 bekeuringen uitgeschreven.
Tevens werd er gecontroleerd op het parkeergedrag rondom het winkelcentrum in Duiven. Daar werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren zonder parkeerschijf of vanwege het feit dat de tijd verlopen was
Daarnaast werd er op 4 april tussen 12.00 en 12.20 uur en tussen 12.40 en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats bij de Lange Maat / Rivierweg in Westervoort. Daar werden 9 automobilisten bekeurd die een voetganger op de voetgangersoversteekplaats of een voetganger die voornemens was de voetgangersoversteekplaats over te steken niet voor liet gaan. Deze bestuurders kunnen een acceptgiro ter hoogte van 115 euro tegemoet zien.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl