Politie Gelderland-Midden

Politie West-Veluwe Vallei
Unit Midden

Van: John Baaijens.
Dd.: 5 april 2002

Vandaag de persberichten alvast op dit vroege tijdstip. Ik heb nachtdienst (daarom mij niet bellen bij vragen) en de anderen zijn vandaag niet beschikbaar.

Op zondag 31 maart werd een blauwe Opel Kadett gestolen vanaf het Zuidplein te Ede. De auto is door de politie van Almelo in die plaats aangetroffen. Na het sporenonderzoek is de auto weer teruggegeven aan de eigenaar.

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel op de Lindenhorst. De dader(s) vernielde(n) de ruit van de toegangsdeur en zijn door het gat naar binnen gegaan. Er is niets ontvreemd.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Bremlaan. In de woning vond een verbouwing plaats. Na het forceren van een deur heeft de dader enkele electrische gereedschappen en een mobiele telefoon weggenomen

Donderdagochtend is door de Edese politie gedurende 1 uur een verkeerscontrole gehouden op De Bennekomseweg. De controle was met name gericht op het niet dragen van de auto gordel. 6 bestuurders liepen daarbij voor dat feit een bekeuring op. Zoals bekend is bij verkeersongevallen het niet dragen van de autogordel een van de belangrijkste letsel oorzaken.

Donderdagmiddag is een 37-jarige winkeldievegge uit Ede aangehouden in een winkel aan de Brouwerstraat in Ede. De vrouw probeerde voor ongeveer 20,50 Euro aan vleeswaren mee te nemen zonder die te betalen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding van de Officier van Justitie naar huis gestuurd.

Donderdagmiddag is in het centrum van Ede een 45 jarige man aangehouden door de politie. De man was onder invloed van alcohol en hij had in de Grotestraat winkelend publiek lastig gevallen. Nadat hij was ontnuchterd in een politiecel is hij verhoord en met een bekeuring weer op straat gezet.

Donderdagavond is door een bewoner van de Klomperweg op die weg een varken (zeugje van ongeveer 15 weken oud aangetroffen. De man zal zich voorlopig over het beest ontfermen. Het beest heeft een oormerk. Degene die het beest mist kan contact opnemen met de politie in Ede.

Met vriendelijke groet,
John Baaijens