Provincie Groningen

Groningen, 5 april 2002 Besluitenlijst nr.12

1. In een brief aan staatssecretaris Van der Ploeg, vragen GS informatie over de mogelijke sluiting van de Studio Groningen van de Nederlandse Luister- en Braille Bibliotheek en de sluiting van het NLBB informatiepunt in de openbare bibliotheek in Groningen.
2. In een brief aan NS Reizigers spreken GS hun verontrustheid uit over het voornemen van de NS om met ingang van 8 april a.s. de stopdienst Groningen-Zwolle met dieselmaterieel uit te voeren. Tevens verzoeken GS om de provincie in het vervolg in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken bij wijzigingen in de dienstverlening en de dienstregeling.

3. In een brief aan het Ministerie Verkeer en Waterstaat reageren GS op het ontwerp tracébesluit A7/Zuidelijke Ringweg Groningen. In de brief geven GS aan op hoofdlijnen met het besluit in te stemmen.
4. GS hebben besloten een bedrag van 308.000,- te verlenen aan Stichting Het Groninger Landschap voor de aankoop van 17.67.51 ha. brakwatergebied aan de Groninger Noordkust voor de realisatie van de EHS.

5. GS hebben het jaarverslag 2001 van de Nationale Ombudsman ter kennisgeving aangenomen. Over de provincie Groningen zijn in 2001 geen klachten bij de Nationale Ombudsman in behandeling genomen.
6. In een brief aan de statencommissie Economische Zaken bieden GS hen het rapport van KPMG "onderzoek investeringsprojecten Groningen Seaports" aan.

7. GS hebben besloten een subsidie van 15.000,- te verlenen aan het Jonge Harten Festival 2002. Het theaterfestival voor jongeren is drie jaar geleden opgezet door de programmeurs van het Grand Theatre. Het festival is op dit moment het festival waar Groningse gezelschappen die zich op jongeren richten zich presenteren en met elkaar communiceren.

8. GS hebben besloten een subsidie van 18.881,05 te verlenen aan de gemeente De Marne voor het opstellen van een ontwikkelingsvisie voor Leens in het kader van het Provinciaal Bouwheerschap.
9. GS hebben besloten goedkeuring te verlenen aan de gemeenschappelijke regeling "Intergemeentelijke Brandweer Oldambt" van de gemeenten Scheemda, Reiderland en Winschoten. De regeling treedt in werking op 1 mei 2002.

10. GS hebben besloten T. Broekhuis, B. van Manen en J. Stoel te benoemen tot juryleden van de Post-Middendorp Opdracht 2002