Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-04-2002
Politieberichten van 4/4 (13.00 uur) t/m 5/4 (07.00 uur)

Gorredijk: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Weverij. Het linker voorportierslot werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een carkit met oplaadsnoer en 2 cds weggenomen. De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Beetsterzwaag: inbraak woning
Donderdag tussen 10.30 en 14.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Hazzeleger. Via een geopend raam was men de woning binnengekomen. Uit een slaapkamer werden gouden sieraden (o.a. ring, horloge en halsketting + hanger) weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De bewoonster, een 75-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Waskemeer: auto te water
Donderdag omstreeks 15.45 uur reed een 18-jarige inwoner van Haulerwijk met zijn personenauto over de Compagnonsweg in de richting Haulerwijk. Op een gegeven moment wilde hij een voor hem rijdende auto inhalen. Hij belandde toen met de linkerwielen in de berm en bij de daarop volgende stuurcorrectie schoot de auto de weg op en kwam vervolgens op zijn kop in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurder kon de auto ongedeerd verlaten. De auto werd totaal vernield.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 15.00 en 16.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Bildtsestraat. Het slot in de achterdeur werd vernield, waarna de deur werd opengebroken. Uit de woning werden sieraden (o.a. een gouden ketting) en een klein bedrag aan euros weggenomen. De bewoner een 75-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal fiets
Donderdag omstreeks 19.45 uur werden op het Noorderend twee inwoners van Drachten, 17 en 18 jaar, aangehouden ter zake fietsendiefstal. Door getuigen was gezien dat de jongens bij de bushalte aan het Uretervallaat een damesfiets hadden weggenomen. Op het Noorderend hadden de verdachten de fiets nog in hun bezit. De fiets werd in beslag genomen en de verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Triemen: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 20.20 uur reed een personenauto, bestuurd door een 46-jarige inwoner van Noardburgum, over de Triemsterloane. Op de kruising van deze weg met de Dolle kreeg hij geen voorrang van een fietser, die over de Dolle deze kruising naderde. Ondanks krachtig afremmen kon de autobestuurder de fietser niet meer ontwijken. De fietser, een 64-jarige inwoner van Triemen, raakte gewond (gebroken been) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: auto-inbrekers aangehouden
Donderdag omstreeks 21.05 uur zag een patrouille dat op de Groeneweg twee mannen zich verdacht ophielden bij een aldaar geparkeerde staande auto. De agenten zetten hun voertuig iets verderop neer en gingen te voet terug. Zij zagen toen dat de mannen uit een geparkeerde auto kwamen en vervolgens wegliepen in de richting van de Prinsentuin. In de personenauto bleek te zijn ingebroken. De eigenaar van deze auto, een 22-jarige inwoner van Goutum, heeft later aangifte gedaan. Bij de ingang van de Prinsentuin werden de twee mannen, 29 en 34 jaar, aangehouden. De oudste verdachte bleek een gestolen autoradio onder zijn jas verborgen te hebben. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ze zijn ingesloten.

Drachten: gestolen fietsen
In de maand maart werd in de gemeente Smallingerland 84 keer aangifte gedaan van diefstal fiets/bromfiets. (77 fietsen, 3 bromfietsen, 2 bromscooters. 1 snorscooter en 1 snorfiets). Het aantal aangiftes was nagenoeg gelijk aan de maand februari. 16 voertuigen konden aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd op de Kerkhoflaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 560 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Workum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.20 uur werd op de Hearewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Workum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 310 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.20 uur werd op de Langewyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Niebert, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 315 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Vrijdag omstreeks 02.35 uur werd op het Ureterpvallaat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Marum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 380 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272