Programmabureau Advies Overheid.nl

Gemeente Weert opent nieuwe website

De gemeente Weert startte op dinsdag 2 april a.s. met een nieuwe website. Deze vervangt de oude site die sinds mei 1997 gebruikt werd. Die site was vooral gericht op niet-Weertenaren die meer informatie over Weert zochten en op bedrijven die zich eventueel in Weert wilden vestigen. De oude site bood echter te weinig mogelijkheden om meer informatie te verstrekken. De nieuwe site is allereerst gericht op de doelgroep: eigen burgers van de gemeente. Deze site biedt veel meer mogelijkheden tot uitbouw dan de oude.

Op die nieuwe site is vanaf 2 april dus meer informatie te vinden dan op de oude site. Ook de structuur van de site en de vormgeving van de pagina's zijn anders.

Producten
Een van de belangrijkste nieuwe onderdelen van de website is de productencatalogus. Daarin is een beschrijving van een groot aantal gemeentelijke producten opgenomen. Echter, niet alle producten zijn er direct vanaf het begin in te vinden. Steeds worden deze aangevuld of geactualiseerd. Nieuw is verder ook een onderdeel waarin de agenda's en verslagen van de raads- en commissievergaderingen vanaf de nieuwe raadsperiode te raadplegen zullen zijn.

Groeiproces
De nieuwe site zal steeds opnieuw met nieuwe zaken worden uitgebreid. Dat betekent dat men telkens meer en nieuwe informatie zal kunnen aantreffen. Wat op termijn ook aan deze website wordt toegevoegd is een onderdeel waarin informatie over nieuwe bouwprojecten in de gemeente te vinden is.

Verantwoordelijkheid
Belangrijk verschil met de huidige website is dat de gemeentelijke afdelingen zelf verantwoordelijk zullen worden voor hun onderdeel van de website. Bij de oude site lag die verantwoordelijkheid bij het bureau Voorlichting. Voor de burger zal dat niet zoveel uitmaken, maar het betekent wel dat veel meer informatie via de site kan worden aangeboden en actueel worden gehouden.
(Persbericht op de website van Weert)

www.ictu.nl