Beers Bedrijfsauto

Van Winden Cleaning B.V. kiest voor zeer speciale Scania
---

05/04/2002
Drie-assige Scania Torpedotrekker voor Van Winden Cleaning B.V. Van Winden Cleaning B.V. uit het Zuid-Hollandse Rozenburg heeft onlangs een zeer bijzondere Scania in gebruik genomen. Het betreft een Scania T114GA6X2NA; een drie-assige Torpedo trekker met een 380 pk (280 kW) 11-liter motor. Verder is het voertuig uitgerust met een zeer zware speciale pomp met een zuigcapaciteit van 3.300 m3. Hij wordt gecombineerd met een tankoplegger met een capaciteit van 28 m3. Deze speciale trekker wordt o.a. ingezet voor het reinigen van schepen die het Rotterdamse havengebied aandoen. De Scania, die uiteraard ook voorzien is van het standaard Beers veiligheidspakket, is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Rotterdam.

Van Winden Cleaning is gespecialiseerd in het reinigen van schepen, booreilanden, tanks, etc. en het transport van afval. Met havengebieden in Nederland, België en Duitsland als werkterrein bestaat het wagenpark uit vier speciale vrachtauto's; waarvan drie Scania's. Met de nieuwste aanwinst beschikt Van Winden over een unieke vrachtauto die multifunctioneel ingezet kan worden. Met gebruikmaking van de 3.300 m3 zuigpomp kan hij bijv. worden ingezet voor het verwijderen van oude stookolie, terwijl met een 80 bar hoge-drukpomp bijv. schepen schoongespoten kunnen worden. Voor de inzet van de hoge-drukpomp, alsmede voor het koelen van de zuigpomp, is achter de cabine een watertank van 1.000 liter geplaatst.

De keuze voor Scania is voor Van Winden Cleaning met name ingegeven door de uitgebreide mogelijkheden voor het aanbrengen van de specialistische componenten. Het modulaire specificatiesysteem van Scania draagt hier in hoge mate aan bij. Dit geldt ook voor de keuze voor de Torpedo cabine waarbij een grote functionaliteit wordt gecombineerd met een optimale uitstraling.