Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Soiree met Annie M.G.

Op vrijdag 5 april om 20.30 uur staat de productie 'Soiree met Annie M.G.' in het Bibliotheektheater Rotterdam.

Met groot succes werd vorig jaar de lunchvoorstelling 'Lunch met Annie M.G.' gespeeld. Nu is deze productie vervolmaakt tot een volledige avondvoorstelling, waarvoor acteur Carol van Herwijnen een selectie van vooral onbekend werk uit de vroege periode van Annie M.G. Schmidt (van voor 1960) maakte.

Wie kent niet de liedjes: 'Ik zou je in een doosje willen doen', of 'Marjolijne'? Het meer onbekende deel van het programma - zoals 'Kapper Maurice', 'De snob', en 'Moeder dicht..' - werd door pianist/zanger/arrangeur Mark Lippe fantasievol op muziek gezet.

Het programma wordt door een sterrencast gebracht. Naast Carol van Herwijnen zingen actrices/zangeressen Mies de Heer en Metta Gramberg als solisten opnieuw spiksplinternieuwe liedjes van Annie Schmidt, die, zoals we van haar gewend zijn, charmant en spottend, ingetogen en uitdagend zijn.

'Er zit niet een nummer in van middelmatig allooi', schreef de pers (Telegraaf) over het programma. 'Aan de presentatie van de solisten schort net zo min iets als aan de inhoud'. (Liefhebber)

Vrijdag 5 april 2002
Aanvang 20.30 uur
Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam Toegang ¤ 11,50; CJP/Pas 65/R'damPas ¤ 10,-