Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-04-2002

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 05 april
Nederland 2 - 21.50 uur


ADÈLE BLOEMENDAAL IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 5 april heeft Ivo Niehe een ontmoeting met Adèle Bloemendaal. Het eerste gedeelte speelt zich af in haar oude huis (aan de Nieuwendijk) waar ze 38 jaar gewoond heeft. Te midden van de verhuisdozen filosofeerde Adèle eind januari over haar leven daar ('Veel verdriet, veel lol, veel ontucht').

Het vervolg van het gesprek vindt plaats in haar nieuwe woning, ook in Amsterdam-Centrum ('Hier word ik uitgedragen, hier zal ik sterven'). Naast een aantal hilarische anekdotes gaat het over haar eerste huwelijk en haar jaren in Los Angeles, haar ongeschiktheid voor samenwonen, geldgebrek ('Ik moet weer iets verzinnen. Ook op mijn 69e moet ik nog aan de bak'), haar facelift ('25 jaar geleden was ik de eerste die toegaf dat het niet puur natuur was') en haar drievoudige hersenbloeding ('Ik stond op toneel, kon geen woord meer uitbrengen. Dronken lor, riepen ze vanuit de zaal').

Verder in de TV SHOW een groot aantal scènes en sketches uit haar ruim 40-jarige loopbaan. Aan het woord komen onder meer drs. P., Rijk de Gooyer en Jan Lenferink.