IDTV EVENTS

IdtV Events verzorgt openingshandeling Floriade 2002

Persbericht

IdtV Events verzorgt openingshandeling Floriade 2002

Amsterdam, 2 april - Op 5 april zal de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2002 op bijzonder wijze geopend worden door Koningin Beatrix. Concept en uitvoering van de openingshandeling zijn in handen van IdtV Events & Promotions.

De openingshandeling vindt plaats op Big Spotters' Hill, het hoogste punt van de Floriade. Rode, witte en blauwe bloemen en twee grote glazen ballen waarin vloeistof borrelend tot leven komt, maken onderdeel uit van dit evenement, net als kinderen die grote banieren over de heuvel trekken en vuur dat ontspringt uit het meer onderaan Big Spotters' Hill.

IdtV Events & Promotions produceert in opdracht van de Floriade tevens een theateract die gedurende alle openingsdagen van de Floriade in het park te zien zal zijn. Vijf acteurs spelen de Familie Floriade: een kleurrijke familie van verarmde adel die hun landgoed ter beschikking heeft gesteld aan de Floriade om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De Familie verplaatst zich door het hele park en verrast de gasten met korte scenes, liederen, acts en animaties. De Familie zal ook regelmatig optreden als gastheer van de Floriade tijdens bijzondere evenementen.

IdtV is bovendien verantwoordelijk voor het programma 'Ja Natuurlijk: Floriade', dat 5 april om 17.10 uur door de NCRV op Nederland 1 wordt uitgezonden. Naast een registratie van de openingshandeling en gesprekken met bezoekers, wordt in dit programma aandacht besteed aan de vele attracties van Floriade 2002 en wordt teruggeblikt op eerdere wereldtuinbouwtentoonstellingen.

Over IdtV Events & Promotions
IdtV Events & Promotions is marktleider op het gebied van grootschalige evenementen. Eerder verzorgde het bijvoorbeeld het de Nacht van de Euro in Maastricht, het Nationale Millenniumfeest op de Dam in Amsterdam en de opening van EURO 2000 in Brussel. Daarnaast verzorgt het bedrijf projecten in beleveniscommunicatie voor klanten zoals ABN AMRO, KPN, Philips, Siemens, BNN, Easynet, Tetterode en Renault.
IdtV E&P is een onderdeel van IdtV, de op één na grootste onafhankelijke tv-producent van Nederland. IdtV ontwikkelt en produceert innovatieve en hoogwaardige (interactieve) televisie, internet, film en evenementen.

Over Floriade 2002
Floriade 2002 is de leukste tuin van Nederland. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt elke tien jaar plaats: in 2002 voor de vijfde maal. De Floriade is voor publiek geopend van 6 april tot en met 20 oktober. Het Floriade-park ligt in de gemeente Haarlemmermeer, vlakbij de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en toeristische attracties als Amsterdam en Haarlem. Naar verwachting bezoeken drie miljoen mensen uit alle windstreken de Floriade. De leukste tuin van Nederland presenteert zich tuinbouwbreed: van groenten en fruit tot paddestoelen, van bollen, bloemen en planten tot bomen, heesters en struiken. Internationale en Nederlandse inzenders richtten het park (65 ha) in met ruim 300 sfeervolle presentaties, zoals een kleurrijke bloemvallei met een miljoen bloembollen. Naast het grootste zonnedak ter wereld, realiseert NUON op de Floriade ook een bijzondere droompresentatie.