Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 8 april 2001

DE SLAG OM DE UITVOERING

PvdA-lijsttrekker in Delft

De komende weken bezoekt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert baanbrekende projecten op het gebied van onderwijs, zorg, veiligheid en arbeid.

De bezoeken zijn erop gericht inzicht te krijgen in projecten die een structurele verbetering teweeg hebben gebracht in de uitvoering. Wat kan efficiënter, hoe worden verstarde patronen doorbroken en tot welke verrassende oplossingen is men gekomen.

De bezoeken worden gevolgd door een openbare expertmeeting. Tijdens de meetings worden onder leiding van Ad Melkert deze succesvolle projecten besproken met uitvoerders die voor doorbraken in de publieke sector hebben gezorgd. Bij deze bijeenkomsten zijn naast experts op de gebieden van zorg, onderwijs, veiligheid en arbeid, creatieve denkers vanuit de politiek of andere terreinen aanwezig.

Door middel van de expertmeetings tracht de PvdA erachter te komen welke veranderingen gerealiseerd moeten en kunnen worden om de uitvoering op het gebied van onderwijs, zorg, veiligheid en arbeid structureel te verbeteren.

De laatste expertmeeting vindt plaats op woensdag 10 april in het Reinier de Graaf Gasthuis ziekenhuis, Reinier de Graafweg 3-11 in Delft en duurt van 18.00 tot 19.30 uur. Het thema is zorg. De expertmeeting vindt plaats in het B-gebouw van het ziekenhuis.

Aansluitend op de expertmeeting zal Ad Melkert vanaf 19.30 uur het Reinier de Graaf Gasthuis feliciteren vanwege het jublileum van het ziekenhuis. De Reinier de Graaf Groep viert dit jaar het jubilieum ter ere van 750 jaar ziekenhuiszorg vanuit Delft en is daarmee het oudste nog bestaande ziekenhuis van Nederland. De felicitatie vindt plaats in de hal van het B-gebouw van het Reinier de Graaf Gasthuis. PvdA-wethouder J.D. Rensen zal bij de persconferentie aanwezig zijn.

De eerste twee meetings vonden plaats op 5 april in Wezep en 9 april in Rotterdam.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070-318 2696



Partij van de Arbeid