Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 5-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Invordering rijbewijzen na snelheidsovertredingen FLEVOLAND Ook donderdag heeft de politie weer rijbewijzen ingevorderd wegens te hoge snelheid.
Op de Ibisweg in Zeewolde werd een 25-jarige automobilist uit Lelystad met de lasergun betrapt op het rijden met 145 km/h in plaats van de toegestane 80.
Een 46-jarige automobilist werd door met de video-surveillanceauto op de Vogelweg in Almere geklokt op 141 km/h in plaats van 80. Op de Rietweg werden een 26-jarige automobilist uit Lelystad en een 43-jarige automobilist uit Dronten door de video-surveillanceauto betrapt op respectievelijk 140 en 145 in plaats van 80.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Op het Maaspad stak donderdagmiddag een 3-jarig meisje uit Almere onverwachts de rijbaan over, vlak voor een bromfietser. De bromfietser, een 19-jarige Almeerder, kon niet meer remmen en reed het kind aan. Het kind is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bromfiets reed zonder helm, verzekering en bromfietscertificaat. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Op de kruising van de Muziekdreef met de Preludeweg verleende donderdagmiddag een 37-jarige automobiliste uit Almere geen voorrang aan een 67-jarige automobilist, eveneens uit Almere. De automobiliste en haar passagier zijn voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis, waar het letsel bleek mee te vallen. Beiden konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Rijden onder invloed
LELYSTAD In de berm langs De Schans trof de politie donderdagnacht een stilstaande auto met draaiende motor aan. De 29-jarige bestuurder uit Lelystad zat nog in de auto en bleek danig onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 786 ug/l (1,78 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Op de kruising van de Randstaddreef met de Rijnweg zag een 30-jarige automobiliste uit Almere donderdagnacht kans de rotonde recht over te steken, waarna zij op het laatste moment met haar auto bleef steken. Zij verkeerde sterk onder invloed van alcohol. Zij kon de ademtest niet volbrengen, waarop haar een bloedproef is afgenomen. De uitslag is over ongeveer een week bekend.

LELYSTAD Een 20-jarige automobilist uit Lelystad werd donderdagnacht op de Hofstede betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 380 ug/l (0,83 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.