Korps: Utrecht, plaats: 5-04-2002
Persberichten Heuvelrug, 09.55 uur

Diverse verkeerscontroles

VEENENDAAL In verband met een gesloten verklaring is donderdag van 14.00 tot 15.00 uur op de Grebbeweg in beide richtingen een controle gehouden op de naleving hiervan.

Dertien bestuurders werden hiervoor bekeurd. Meerdere bewoners van de Grebbeweg gaven blijk van waardering voor deze controle. Zij gaven aan dat de gesloten verklaring dagelijks veelvuldig werd genegeerd en hoopten op meer politiecontroles.

LEERSUM Ter hoogte van het VVV-kantoor op de Rijksstraatweg zijn binnen een half uur tijdens een roodlicht controle vier autobestuurders bekeurd. Twee bromfietsers zijn bekeurd voor het niet voldoende rechts houden.

MAARN/MAARSBERGEN In het centrum van Maarn en Maarsbergen zijn donderdag van 10.30 tot 14.30 uur verschillende verkeersovertredingen beboet. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer parkeren zonder kaart in de blauwe zone, niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

Op de Tuindorpweg zijn dezelfde middag 87 van 366 voorbij komende voertuigbestuurders bekeurd voor te hoge snelheid. Hoogste snelheid was 76 km./u, waar 50 km. het maximale is.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL Tijdens een alcoholcontrole door de vrijwillige politie zijn donderdagavond op de Wiekslag en de Verlengde Sportlaan 55 blaastesten afgenomen.

Een 46-jarige inwoner van Veenendaal bleek alcohol te hebben genuttigd, maar bleef onder de wettelijk toegestane grens bleef. Hij kon weer vertrekken.