Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2002
Persberichten districten stad, 10.00 uur

Voet tussen het wiel

UTRECHT- Donderdagmiddag brak een 3-jarig meisje uit Utrecht haar been toen zij tussen de spaken van een fiets kwam.

Om 17.50 uur zat het meisje achterop de fiets bij haar vader op de Curacaostraat, toen zij met haar voet tussen de spaken kwam, waardoor ze beiden ten val kwamen. De politie kwam ter plaatse en knipte de spaken door. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis, waar een beenbreuk werd geconstateerd.

Onder invloed

UTRECHT- Donderdagavond hield de politie een 52-jarige man uit Utrecht aan omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten de man omstreeks 22.05 uur op de Catharijnesingel rijden. Hij reed ongeveer 100 km/ u, terwijl de maximum snelheid 50 km/u is. Op het Paardeplein maakte de auto enkele vreemde bewegingen, waarop de agenten hem een stopteken gaven. Ze spraken de man aan, waarbij de agenten een sterke alcohollucht roken. De man weigerde mee te werken aan een blaastest, waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de Utrechter verzet en beledigde hij de agenten. Op het bureau weigerde de man wederom mee te werken aan een ademanalyse. Bij weigering wordt doorgaans de zwaarste straf geëist voor het rijden onder invloed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingenomen.

Diefstal geluidsapparatuur

UTRECHT- De politie hield donderdagavond een 32-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van winkeldiefstal.

De man kwam om 20.15 uur een winkel binnenlopen aan de Oudenoord. Hij stond een tijdje te kijken bij de geluidsapparatuur. Het personeel in de winkel vertrouwde het niet en hield hem in de gaten. Toen de man naar buiten liep, zag een personeelslid dat Utrechter een doosje met speakers onder zijn trui vandaan haalde die uit de winkel afkomstig was. Hierop werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie, die inmiddels ter plaatse was. Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt. De man moest nog een oude straf uitzitten en werd ingesloten.

Drie aangehouden inbrekers

UTRECHT- Donderdagavond hield de politie drie mannen aan die inbraken in een gebouw aan de Heidelberglaan.

Omstreeks 20.00 uur zagen beveiligingsmedewerkers drie personen rond het gebouw lopen die de deuren controleerden. Ze verloren de mannen, twee van 19 jaar en één van 20 jaar en afkomstig uit Amsterdam, uit het oog, maar even later kregen zij de melding van getuigen dat er drie mannen zich vreemd gedroegen in het gebouw. De beveiligingsmedewerkers zijn ter plaatse gegaan en zagen aldaar het drietal in een kamer staan. Ze schrokken hevig en probeerden te vluchten. De beveiliging heeft de mannen aangehouden en overgedragen aan de politie. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Motorrijder ten val
UTRECHT- Donderdagmorgen raakte een 34-jarige motorrijder uit Utrecht gewond na een aanrijding met een automobilist op de Universiteitsweg.

Om 11.05 uur reed de 60-jarige man uit Amersfoort met zijn auto op de Universiteitsweg in de richting van De Bilt, toen hij naar de rechterstrook wilde sturen. Op het laatste moment besloot hij toch weer naar de linkerstrook te gaan. Achter hem reed de 34-jarige motorrijder, die de auto wilde inhalen en deze niet meer kon ontwijken, waardoor de aanrijding ontstond. De motorrijder is met beenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Jongeren uit politiebureau weggestuurd
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden voor het gooien van stenen naar de politie.

Twee agenten surveilleerden lopend over de Bernadottelaan. Ter hoogte van de hoek Bernadottelaan met de Marshallaan stond een groep jongeren. Op het moment dat de agenten passeerden riepen de jongeren beledigende taal naar de agenten en gooide één van de jongeren een steen naar de agenten.

De agenten liepen op de groep af om de stenengooier aan te houden. Deze vluchtte weg gevolgd door een gedeelte van de groep. Omdat de sfeer grimmiger werd werden meerdere agenten opgeroepen om te assisteren bij de zoektocht naar de verdachte. Na korte tijd werd de stenengooier een 18-jarige man uit Utrecht op de Bernadottelaan aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Omstreeks 15.45 uur verzamelde een groep van ongeveer 30 jongeren zich voor en in het bureau aan de Marco Pololaan. Zij kwamen protest maken tegen de aanhouding van hun vriend. Na enige tijd wist de politie de groep uit het bureau te verwijderen. De aangehouden verdachte zag kans in de ontstane hectiek te vluchten. Bij de politie is de identiteit van de man bekend.