Politie Amsterdam-Amstelland

Autobrand
05-04-2002. Vannacht rond kwart over vijf heeft een geparkeerde auto in brand gestaan aan de Kuifmees in Uithoorn. De eigenaar werd wakker omdat het autoalarm van zijn auto afging. Hij zag dat zijn auto in brand stond. Het vuur kon snel worden geblust. Bij de auto werden voorwerpen aangetroffen die mogelijk gebruikt zijn om de brand te stichten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Wapencontrole
05-04-2002. Gisteren heeft de politie op diverse middelbare scholen in Amsterdam-Noord speciale wapencontroles gehouden. Deze controles vinden plaats in samenwerking met de schooldirecties. In diverse klassen werden scharen aangetroffen die niet aan de eis van een ronde punt voldeden. Er werden twee grote spijkers aangetroffen en ook diverse gsms die aanstonden.

In de scholen mogen de leerlingen geen voorwerpen bij zich hebben waarmee gestoken kan worden. Het is ook niet toegestaan om in de klassen je gsm aan te hebben staan. De afspraken zijn voor de leerlingen zeer duidelijk en men raakt dan voor een bepaalde periode de gsm kwijt. In totaal werden in acht klassen 13 scharen, 7 gsms en 2 spijkers ingenomen.

---

Bulgaarse oplichters opgepakt
05-04-2002. Agenten van het zakkenrollersteam arresteerden gistermiddag drie Bulgaarse oplichters van 24, 34 en 49 jaar oud. Het drietal kocht van twee jongens hun mobiele telefoons en betaalden hiervoor door een slinkse wisseltruc een luttel bedrag.

De politiemensen waren er getuigen van dat een groep van vier mannen hun wisseltruc toepaste op twee jongens. De jongens werden door een van de mannen aangesproken terwijl de overige drie op de uitkijk gingen staan. De oplichter bood voor de mobiele telefoons van de jongens een paar honderd euro. De man liet de jongens een pakje met honderden euros zien. Bij de overdracht van de telefoons gaf de man de jongens een ander pakje met bankbiljetten. De waarde hiervan was aanzienlijk minder. Een dader wist te ontkomen. De overige drie daders zijn ingesloten.
Getuigen gevraagd!
21-3-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele (recente) misdrijven. Klik hier voor meer informatie.


---