Persbericht Trimbos-instituut

BROCHURES OVER PSYCHOSE EN ADHD BIJ VOLWASSENEN

Utrecht, 5 april 2002. Wat is een psychose? En wat is ADHD? Wat zijn de oorzaken? Hoe ziet de behandeling eruit? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord in de brochures "Psychose" en "ADHD bij volwassenen". De informatie over Psychose is ook in verkorte vorm beschikbaar in het Engels, Arabisch en Turks. De brochures zijn uitgegeven door het Trimbos-instituut in nauwe samenwerking met verschillende landelijke en regionale GGZ-organisaties. Ze zijn bedoeld voor cliënten, familie en andere betrokkenen.

In de brochures vinden cliënten en familie feitelijke informatie over de stoornis, maar ook tips over het omgaan met de gevolgen ervan. Elke brochure eindigt met een hoofdstuk 'Meer informatie' met daarin adressen van relevante organisaties en suggesties voor boeken, brochures en websites.
Hulpverleners kunnen de brochures gebruiken ter ondersteuning van de mondelinge informatie die zij geven aan cliënten en familie. De brochures zijn ook geschikt voor informatieavonden en psycho-educatie. Daarnaast passen ze in het informatieaanbod van informatiepunten als Informatiecentra Geestelijke Gezondheid, Patiëntenservicebureaus en Gezondheidswijzers.

De nieuwe brochures zijn het resultaat van een samenwerking tussen de patiënten- en familieorganisaties Anoiksis, Ypsilon, Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB), Balans en Impuls en de organisaties GGZ Nederland, het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV) en het Trimbos-instituut. De brochures zijn ontwikkeld volgens een kwaliteitsprotocol. De inhoudelijk kwaliteit van elke brochure is gewaarborgd door een adviescommissie. Daarin zijn behalve de bovengenoemde organisaties ook psychiaters, preventiefunctionarissen, communicatiemedewerkers en de informatiecentra geestelijke gezondheid vertegenwoordigd. De brochures zijn de eerste van een nieuwe reeks. In de loop van dit jaar zullen nieuwe titels verschijnen.

Bestelinformatie
De brochures ADHD bij volwassenen (28 pagina's) en Psychose (32 pagina's) kosten ¤ 0,70 per stuk. De Turkse, Arabische en Engelse folders over Psychose (8 pagina's) kosten ¤0,40 per stuk. Prijzen zijn excl. portokosten.
Besteladres: Trimbos-instituut, Postbus 725, 3500 AS Utrecht, (030) 297 11 80. Bestelnummer brochure ADHD: AF0412, brochure Psychose: AF0408; Turkse versie: AF0409, Engelse versie: AF0410, Arabische versie: AF0411.


---

_____

Voor nadere informatie: Henk Maurits (030 - 297 11 38) of Harald Wychgel (030 - 297 11 16), voorlichters Trimbos-instituut.

Bezoekadres: Da Costakade 45, Utrecht.
Postadres: Postbus 725, 3500 AS Utrecht.
Telefoon (030) 297 11 00
Fax: (030) 297 11 11

---