STICHTING RACE OF THE CLASSICS

Minister Netelenbos lost startschot HROTC

Persbericht, april 2002

Minister Netelenbos verricht startschot voor de 14e Heineken Race of the Classics

Op maandag 22 april om 14.00u zal de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos in de Veerhaven van Rotterdam het startschot geven voor een uniek internationaal zeilspektakel: de Heineken Race of the Classics. Deze zeilrace, die naast Rotterdam ook Oostende en Ramsgate (Engeland) aandoet, en zal finishen in Amsterdam, is de afgelopen 13 jaar een begrip geworden in de Nederlandse zeilwereld. Met 20 deelnemende schepen, bemand door zo'n 350 studenten, is het evenement uitgegroeid tot de grootste klassieke zeilrace voor studenten in Europa!

Met het startschot van minister Netelenbos zal ook dit jaar weer een fantastische week ingeluid worden. Voordat de Race van start gaat, is er voor iedereen een unieke mogelijkheid om de prachtige schepen te bezichtigen in de Veerhaven van Rotterdam. Wanneer de 20 klassieke zeilschepen, waaronder pronkstukken als de 'Oosterschelde' en de 'Marie Galante' de Veerhaven verlaten, staan zij zeker garant voor een prachtig schouwspel dat de liefhebber niet mag missen!

De Race of the Classics werd in 1989 voor het eerst gevaren op initiatief van studenten van de Amsterdamse Academie, Hoger Onderwijs voor de Financiële Sector. De doelstelling van de Race is het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende management opleidingen in binnen- en buitenland. Net als bij de Olympische Spelen is het meedoen belangrijker dan winnen. Toch is de Heineken Challenge Cup inmiddels een felbegeerde prijs binnen de Nederlandse studentenwereld. De organisatie is nog steeds volledig in handen van studenten, maar ondertussen zijn daar vele partners bijgekomen zoals de Stichting Veerhaven Rotterdam, de gemeente Oostende, de havendienst van Ramsgate en het Amsterdamse Havengebied.

Mocht u meer informatie willen over de Race of the Classics, kunt u een kijkje nemen op onze website www.hrotc.nl, of u kunt contact opnemen met:
Jeroen Derkx
Bergwijkdreef 10
1121 XD Diemen
tel: 06-28 12 51 08
fax: 020-79 51 263
hrotc@hotmail.com


05 apr 02 10:51