AutoRai

5-4-2002

Audi A6 quattro edition meer dan compleet

De Audi A6 quattro edition is een bijzonder complete auto. Het model heeft alles in huis op gebied van veiligheid en comfort zoals Xenon verlichting, vierwielaandrijving, een navigatiesysteem en leren bekleding.

De Audi A6 werd bij zijn lancering in 1997 door velen als een nieuw benchmark beschouwd. Het design van de limousine zowel als dat van de 10 maanden later geĂŻntroduceerde Avant bleek spraakmakend. In 2001 kwam de vernieuwde versie uit, die zich uiterlijk met name karakteriseerde door de voorzijde met de dubbele radiator-grille en de helder glazen koplampen. Deze overigens op meerdere aspecten verbeterde versie heeft nu opnieuw zijn meester gevonden in de Audi A6 quattro edition. Voor een relatief bescheiden meerprijs* van 10.000,- incl. BTW/BPM krijgt de koper optimale veiligheid en comfort aangeboden.

De Audi A6 quattro edition onderscheidt zich met extra veiligheid door de permanente vierwielaandrijving quattro, automatisch dimmende binnenspiegel en Xenon Plus verlichting.**

Het comfort is in overtreffende trap aangepast door uitrusting met het navigatiesysteem, het buffalino leder, de Radio Symphony, het multifunctionele stuurwiel, het akoestisch parkeersysteem voor en achter, stoelverwarming voor en een skifoedraal.

De A6 quattro edition is verfraaid door de metallic-pareleffectlak en herkenbaar door bumpers en dorpels in de carrosseriekleur.

Tenslotte is de A6 quattro edition voorzien van een diefstalalarm.

De volgende motoren zijn voor de Audi A6 quattro editie leverbaar:
1.8 Turbo 110 kW (150 pk)

2.4 V6 125 kW (170 pk)

3.0 V6 162 kW (220 pk)
en 2.5 TDI 132 kW (180 pk).

De benzinemotoren zijn verkrijgbaar met naar keuze een 5-versnellingsbak of een tiptronic 5-bak.** De dieselmotor is er in een handgeschakelde 6-bak versie of met een tiptronic 5-bak.