Campina Melkunie

Datum : 5-4-2002
Plaats : Heilbronn

Fusie Campina GmbH en Tuffi Campina emzett officieel afgerond

De beide Duitse dochters van Campina, Campina GmbH en Tuffi Campina emzett, vormden samen al de groep Campina Duitsland, maar zijn ze treden nu samen ook als één onderneming naar buiten. De inschrijving van de nieuwe onderneming Campina GmbH in het handelsregister van Heilbronn heeft inmiddels plaatsgevonden.

Heilbronn is de hoofdvestiging van Campina GmbH. Daarnaast zijn er vestigingen in Berlijn, Elsterwerda, Keulen, Prenzlau, Schefflenz en Wuppertal. De belangrijkste merken zijn de nationaal bekende merken Landliebe,
Puddis en Fruttis en de regionale merken Tuffi, Mark Brandenburg en Südmilch. De belangrijkste producten zijn dagverse melk, boter, kwark, slagroom, yoghurt en desserts.
Door deze fusie is een onderneming ontstaan, die ongeveer 1,6 miljard kilogram melk verwerkt en een totaalomzet van ongeveer 1,2 miljard Euro per jaar realiseert.
Met deze cijfers behoort Campina GmbH tot de drie grootste melkverwerkende ondernemingen van Duitsland.
"Wij zijn zeer content dat de fusie nu officieel bekrachtigd is en wij ons als eersteklas handelspartner kunnen presenteren. Onze gebundelde kracht op zakelijk gebeid en de met elkaar verweven nationale en regionale merken en handelsmerken,
stellen ons in staat de markt nog completer te bedienen", verklaart Detlef Holst, voorzitter van de directie van de nieuwe Campina GmbH.