Onder invloed en aanrijding Sassenheim (D1)
De politie heeft op donderdag 4 april een 29-jarige automobilist uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed even na 16.00 uur over de Parklaan in de richting van de Pallandtlaan. Voor hem reed een andere automobilist die afremde voor het verkeer voor hem. De Sassenheimer zag dit te laat en reed tegen de achterzijde aan van het voertuig. De ter plaatse gekomen agenten roken bij de Sassenheimer een alcohollucht en namen een blaastest bij hem af. Deze gaf een uitslag aan van 290 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de Sassenheimer wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van een uur.

Verkeersongeval Katwijk (D1)
Bij een verkeersongeval op donderdag 4 april raakten een 41-jarige snorfietser uit Katwijk en een 38-jarige automobilist uit Oegstgeest betrokken. De snorfietser reed over de Scheepmakerstraat komende uit de richting van Rijnsburg en wilde een stilstaande auto links voorbij inhalen. De snorfietser zag bij het uitwijken naar links niet dat de automobilist hem al gedeeltelijk voorbij gereden was. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De snorfietser werd met een gekneusde enkel en enkele schrammen overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Voorhout (D1)
De politie heeft op vrijdagochtend 5 april omstreeks 00.15 uur een 20-jarige automobilist uit Abbenes wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Leidsevaart in de richting van Voorhout en werd door surveillerende agenten staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf een uitslag aan van 410 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uren.

Brand in woning De Zilk (D1)
Op vrijdagochtend 5 april even na 02.00 uur heeft een middelbrand gewoed in een woning aan de Zilkerbinnenweg. De bewoonster zag brand in de trapgang en belde direct het alarmnummer. De bewoonster kon de woning via het balkon verlaten. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Verdachten van mishandeling aangehouden Waddinxveen (D2)
De politie heeft op donderdag 4 april drie Waddinxveners van 25,26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een plaatsgenoot van 17 jaar en een 29-jarige Boskoper. Deze twee, vrienden van elkaar, fietsten op zondag 31 maart rond 03.00 uur over de Sniepweg in de richting van Boskoop. Bij een parkeerplaats stopten zij om te wachten om een groep vrienden. Daar werden zij aangesproken door de verdachten waarna er een woordenwisseling ontstond. Hierna ontstond er een vechtpartij waarbij de 17-jarige Waddinxvener en de Boskoper werden geslagen en geschopt. De 17-jarige raakte daarbij enige tijd buiten bewustzijn. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De Waddinxvener liep letsel op aan een oog, kaak en rug. De Boskoper liep onder andere een zware hersenschudding en een gescheurde lip op.

Vrouw gewond na aanrijding vrachtwagen Gouda (D2)
Een 62-jarige Goudse is donderdag 4 april rond 12.15 uur gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Zij fietste over de Kattensingel toen zij werd geraakt door een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lekkerkerk. De vrachtwagen reed de vrouw vanuit de tegenovergestelde richting tegemoet en was uitgeweken om een ander voertuig in te halen, maar raakte haar met de aanhanger. Zij is met een gebroken sleutelbeen, borstbeen en been naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Onder invloed Moordrecht (D2)
De politie heeft donderdag 4 april rond 03.30 uur een 27-jarige man uit Goes aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 260 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Aanhoudingen Leiden (D4)
De politie heeft dinsdag 2 en woensdag 3 april twee Leidenaars van 24 en 26 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige man uit Hazerswoude-Dorp op zaterdag 30 maart jl. Het slachtoffer werd in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt geslagen en met een kapot bierflesje in de nek geraakt. Hij hield hier een gebroken neus en een diepe wond in de nek aan over.

Aanhouding Leiden (D4)
De politie heeft donderdag 4 april een 18-jarige Sassenheimer aangehouden. De man was in het bezit van cocaïne (6,5 gram) en heroïne (3,5 gram). Hij reed rond 13.00 uur op een bromfiets tegen een 55-jarige Leidse met een snorfiets aan. Hij was tussen stilstaande auto's doorgereden die wachtten tot het licht bij de spoorwegovergang gedoofd was. Hierbij zag hij de Leidse over het hoofd. Zij is met een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een beenwond naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. De Sassenheimer werd aangehouden omdat hij op een onverzekerde bromfiets reed. Bij de fouillering werden vervolgens de drugs aangetroffen. Deze zijn in beslaggenomen, evenals de bromfiets.

Inbraak Voorschoten (D4)
Tussen donderdag 4 en vrijdag 5 april is in twee kelderboxen aan het Kamerlingh Onnesplantsoen in gebroken. Uit de ene box werd een scooter meegenomen, uit de andere een fiets en een boormachine. Vermoedelijk is men door het raam naar binnen gekomen waarna men de deur heeft geforceerd.

--- einde berichten

Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 april 2002