Arcadis

Arnhem - Haarlemmermeer, 5 april 2002

Floriade 2002 open

Op 5 april 2002 wordt de Floriade 2002 officieel geopend door Koningin Beatrix. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling wordt iedere 10 jaar in Nederland gehouden, dit jaar voor de vijfde keer. Op 6 april 2002 gaan in de gemeente Haarlemmermeer de poorten open voor de internationale vakwereld en het grote, deels ook internationale publiek. Tot oktober is de Floriade te bezoeken.

ARCADIS is sinds 1993 bij de ontwikkeling van de Floriade 2002 betrokken en heeft vanuit veel verschillende disciplines een grote bijdrage geleverd aan totstandkoming van dit project. In 1996 werd begonnen met de aanleg van het park. ARCADIS leverde voor de Floriade een integraal pakket aan diensten. Zowel de planning, de uitwerking van het ontwerp, het bouwmanagement, de budgetbewaking en het bouwontwerp voor gebouwen en infrastructuur zijn door ARCADIS verzorgd.

Bij de realisatie van de Floriade werkte ARCADIS nauw samen met landschapsarchitect Niek Roozen en met aannemer Dura Vermeer Bouw. Daarmee gingen ontwerp, bouwvoorbereiding en aanleg in één hand. De drie partijen hebben ook een project-prijs-garantie afgegeven gekoppeld aan bepaalde kwaliteitseisen. Hiermee zijn de opdrachtgevers, de gemeente Haarlemmermeer en de Stichting Floriade 2002, verzekerd van een maximumprijs.

J. Reinhard, directeur van de Stichting Floriade over de samenwerking met de makers van het basispark: De project-prijs-garantie is nu een bewezen succes. Door de financiële verantwoordelijkheid bij de drie marktpartijen te leggen, hebben we als Stichting een jaarrekening kunnen presenteren die geen enkele budgetoverschrijding bevat. Dit staat in schril contrast met de vorige editie van de tentoonstelling waar nog een miljoenenverlies werd geleden..

Aad van Klaveren, projectleider namens ARCADIS: Door deze aanpak konden we zeer flexibel en transparant opereren. Wijzigingen waren mogelijk mits het financieel, technisch en kwalitatief verantwoord was. Omdat alle partijen gezamenlijk opereerden kon daar ook snel over worden gesproken, zodat alles niet alleen binnen budget, maar ook binnen de gestelde tijd is gerealiseerd en met een resultaat dat er kwalitatief mag zijn.

Bezoek de Floriade 2002 op Internet