Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 5 april 2002

Dagelijkse berichten

Saaksum: geluk bij ongeluk
Bij een verkeersongeval op de Roodehaansterweg in Saaksum is donderdagmorgen de auto van een 21-jarige man uit Farmsum totall loss geraakt. De man reed met zijn wagen de bebouwde kom van Saaksum binnen en moest daarbij uitwijken voor een hem tegemoetkomende tractor met aanhangwagen. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte de man met de rechterwielen in de berm, maar wist de wagen door een stuurcorrectie weer op de weg te krijgen. Hij schoot de weg over en kwam op de oprit van een woning terecht. In die oprit zat echter een groot gat waar de wagen met de linker wielen in terechtkwam. De bestuurder raakte opnieuw de controle over de auto kwijt en schoot weer de weg over naar de rechterkant. Daar kwam hij opnieuw in de berm terecht en vloog over de kop. De auto werd totaal vernield. De bestuurder liep geen letsel op. Het wrak is door een berger afgevoerd.

Feerwerd: fietser gewond bij ongeval
Een 43-jarige man uit Feerwerd is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Torensmaweg in zijn woonplaats. De man sloeg met zijn fiets linksaf het dorp in en zag daarbij kennelijk een naderende auto over het hoofd. Hij werd door deze wagen, bestuurd door een 50-jarige man uit Ezinge, aangereden en kwam te vallen. De man liep nekletsel op en is, na eerste hulp te hebben gekregen van een huisarts, naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht op de Uitwierderweg in Delfzijl een 32-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden. Bij een verkeerscontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.67 promille alcohol uit. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Winschoten: invallen in drugspanden
In verband met overlastklachten heeft de politie woensdagavond invallen gedaan in woningen aan de Witte de Withstraat, de Wezellaan en de Van Kinsbergenlaan in Winschoten. Bij het onderzoek in de Witte de Withstraat werd een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in harddrugs vanuit de betrokken woning. In het pand werden ongeveer 1,5 kilo heroïne, een geringe hoeveelheid cocaïne en één XTC-pil aangetroffen en in beslag genomen. In de kelder van de woning werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De 100 plantjes en de apparatuur zijn door de politie meegenomen. De aangehouden Utrechter is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In de woning aan de Wezellaan werd de 43-jarige bewoonster aangehouden. Zij wordt verdacht van het verbergen en opslaan van harddrugs in haar woning. In de woning werd niets aangetroffen. De bewoonster is na verhoor heengezonden. Ook in de woning aan de Van Kinsbergenlaan werden geen drugs aangetroffen.

Groningen: nog bijna 200 dagen cel tegoed
De politie heeft donderdagmiddag op de Vismarkt een 37-jarige stadjer aangehouden. Agenten zagen de man op het bordes van de Korenbeurs zitten wetende dat de man nog straffen moest uitzitten. Bij het controleren van zijn gegevens bleek de verdachte nog 196 dagen te moeten uitzitten. Hij is voorlopig onder de pannen.

Groningen: botsing fiets en bromfiets
Een 29-jarige vrouw uit Groningen moest donderdagochtend met haar 2-jarige zoontje voor onderzoek naar een ziekenhuis. De vrouw was met haar fiets in botsing gekomen met de bromfiets van een 16-jarige stadjer. Beiden hadden elkaar bij het oversteken van de Pop Dijkemaweg niet gezien en raakten elkaar. De vrouw kwam ten val. De bromfiets is voor een technisch onderzoek aan het bureau geplaatst.

Glimmen: botsing met verkeerszuil
Een 19-jarige inwoner van Haren raakte donderdagmiddag op de Rijksstraatweg de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Hierdoor raakte de man met zijn auto in een slip en botste tegen een verkeerszuil. De auto liep forse schade op. De brandweer moest er aan te pas komen om het wegdek schoon te spuiten in verband met olielekkage.

Groningen: Alcoholcontrole
Op een aantal plaatsen in de stad zijn donderdagavond en nacht alcohol controles gehouden. Er werden meer dan vijftig bestuurders gecontroleerd. Op de Verlengde Visserstraat werd een 59-jarige man uit Sappemeer aangehouden en bekeurd voor het rijden met 0.7 promille alcohol in zijn bloed. Ook een 27-jarige man uit Hengelo kreeg een bekeuring. Hij reed door de Haddingestraat terwijl de man alcohol had gebruikt en zijn blaastest kam uit op iets meer dan 0.5 promille. In de Visserstraat werd bovendien nog een 56-jarige man uit Winsum aangehouden, die zonder rijbewijs in een auto reed. Nadat de man een bekeuring had gekregen wilde hij weer in zijn auto stappen en weg rijden. Hierop werden zijn autosleutels ingenomen.

Groningen: man onder stroom
Op de Noorderstationsstraat raakte donderdagmiddag een 34 jarige man uit Marum gewond toen hij onder stroom kwam te staan. De man was bezig met werkzaamheden aan een nieuw in te stellen stroommeterkast. Vermoedelijk is het slachtoffer daarbij in aanraking gekomen met enkele onder stroom staande draden. Een collega wist de man los te trekken. Door de ambulance werd het slachtoffer met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is gewaarschuwd voor het verdere onderzoek. De verwondingen van de man bleken in het ziekenhuis mee te vallen.

Groningen: geknoei met bromfiets
De bromfiets van een 19-jarige stadjer werd donderdagmiddag voor een technisch onderzoek aan het bureau geplaatst. De bestuurder reed met zijn voertuig, dat vermoedelijk een motorfiets is, over het rijwielpad van de Zonnelaan. Bij controle bleek er aan het framenummer geknoeid te zijn. De bestuurder kon na verhoor te voet het bureau verlaten.

Groningen: snorfietser en fietsers botsen
Op de Hereweg kwamen donderdagmiddag een 34-jarige snorfietsster en twee wielrijdsters met elkaar in botsing. De bestuurster van de snorfiets wilde de wielrijdster inhalen, waarbij de snorfietser in aanraking kwam met het stuur van een van de fietssters, een 63-jarige Harense. De vrouw uit Haren moest ten gevolge van het ongeval met een hersenschudding en ene hoofdwond naar het ziekenhuis.

Groningen: vechtpartij
Op de Poelestraat heeft de politie donderdagavond een 23-jarige en een 24-jarige Groninger aangehouden. Beide heren maakten uitdagende opmerking naar de vriendin van een 18-jarige Groninger. Toen deze opmerkingen terug maakte kreeg de 18-jarige stadjer de nodige klappen. De beide verdachten konden worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn de verdachten weggestuurd.

Groningen: echtelijke twist
De politie heeft afgelopen nacht een 46-jarige stadjer in zijn woning aan de Hortensialaan aangehouden. De man had in de woning ruzie gekregen met zijn 48-jarige vriendin. De politie werd gewaarschuwd door buren. Toen agenten de woning binnen kwamen bleek de vriendin een behoorlijk opgezet oog te hebben opgelopen. Zij verklaarde door de man te zijn mishandeld en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Groningen: straatrover opgepakt
Op de Herestraat werd afgelopen nacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij bleek samen met twee kornuiten een 19-jarige stadjer te hebben beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd op de Pelsterstraat door de drie staande gehouden toen hij juist de Carolieweg in wilde fietsen. De verdachten bedreigden het slachtoffer en trokken zijn portemonnee uit zijn broekzak. Hierna vluchtten de drie de Herestraat in. Snel aanwezige agenten konden een van de daders aanhouden. De andere twee wisten te ontkomen. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844, (0,13 eur p/m).