Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 5 april 2002
Referentie: F01-20/321/WR/AtH

Verkiezingskrant voor mensen met een verstandelijke handicap Leesbare informatie over verkiezingen is hard nodig

Ook mensen met een verstandelijke handicap willen straks op 15 mei kiezen. Begrijpelijke en duidelijke informatie over de verkiezingen en de partijprogramma's is dan noodzakelijk. Onder de titel 'Op wie stem jij?' heeft de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) een verkiezingskrant voor mensen met een verstandelijke handicap uitgebracht. Want slechts één politieke partij, de ChristenUnie, heeft zelf een makkelijk leesbaar partijprogramma opgesteld.

In de verkiezingskrant 'Op wie stem jij?'wordt in duidelijke en heldere taal puntsgewijs beschreven hoe elke partij denkt over de zorg voor mensen met een beperking. Ook wordt op begrijpelijke wijze informatie gegeven over het hoe en waarom van de verkiezingen. Door de informatie over de verkiezingen en de partijen toegankelijk te maken, kunnen ook mensen met een handicap hun stem laten horen.

'Op wie stem jij?' is samen met de Landelijke Federatie van Belangenverenigingen van mensen met een verstandelijke handicap 'Onderling Sterk' en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) ontwikkeld.

De verkiezingskrant is te downloaden via de website van de ouderverenigingen (www.fvo.nl/html/Pdf/zelfkiezen.pdf). Ze kan zonder kosten worden besteld bij de Federatie van Ouderverenigingen, tel: (030) 2363767 of e-mail utrecht@fvo.nl .
De krant mag voor eigen gebruik vrij gekopieerd worden.


____
Noot voor de redactie,