Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Motorrijder valt

VIANEN Op donderdag 4 april is een motorrijder gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond 19.50 uur toerde een 47-jarige motorrijder uit Leerdam over de Merwedekade. Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn motor in de rechterberm. Hij kwam ten val en de motor kwam aan de rand van de kade tot stilstand.

De motorrijder werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Zijn motor is door een takelbedrijf afgevoerd.

Iedereen de gordel om

VIANEN Op donderdag 4 april heeft de politie op de Hagenweg van 12.45 uur tot 13.20 uur een gordelcontrole gehouden. Alle bestuurders bleken gebruik te maken van de autogordel en tevens werden er ook geen andere overtredingen geconstateerd.

Meisje mishandeld, getuigen gezocht

HOUTEN Op maandag 25 maart deed een 11-jarig meisje uit Houten aangifte van mishandeling die op vrijdag 22 maart was gepleegd.

Het meisje wilde op die vrijdag rond 15.15 uur door de brandgang van Het Zoetwatermeer/Stuwmeer fietsen. Voor de brandgang stond een groep van ongeveer 9 jongens in de leeftijd van 16-19 jaar. Zij vroeg of zij er langs mocht. Terwijl zij de groep passeerde, kreeg zij een trap en kwam met haar fiets ten val. Terwijl zij op de grond lag, werd zij door meerdere jongens op diverse plaatsen op haar lichaam geschopt. Daarna liepen de jongens weg. Eén van hen reed met zijn brommer nog terug naar het meisje en bood zijn excuses aan en reed vervolgens weg. Tevens hadden zij de fiets van het meisje in de buurt verstopt. Zij vond die even later terug. Het meisje hield een bult op haar achterhoofd, pijn in haar rug, buik en benen aan de mishandeling over. Door de angst heeft zij dat hele weekend niet kunnen praten.

De groep bestond uit ongeveer negen jongens: één op een bromscooter, een aantal op de fiets en enkelen lopend. De jongen op de scooter had een licht getinte huid, 16-18 jaar, 1.75 à 1.80 m, zwart krullend onverzorgd haar tot op de schouders en een opvallend scheve mond. Hij droeg een donkere wijde dikke trui, een donkere wijde spijkerbroek en had een zilverkleurige ketting om zijn middel hangen. De scooter was grijs van kleur en voorzien van blauwe strepen. Eén van de lopende jongens had een blanke huidskleur, 16-18 jaar, 1.70 à 1.75 m, donker haar met blauwe puntjes, oorringetje met daaraan een kruisje. Hij had een nogal puisterig voorhoofd.

De politie verzoekt getuigen of mensen die menen de verdachten te (her)kennen te bellen met de wijkrecherche van bureau Houten op tel. 0900-8844.