Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Verkeerscontroles

WOERDEN De politie heeft op donderdag 4 april op meerdere locaties verkeerscontroles gehouden.

Tussen 10.30 uur en 12.10 uur werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Utrechtsestraatweg en de Bergstraat. Op de Utrechtsestraat werd één bestuurder bekeurd, op de Bergstraat zes overtreders. Op de laatste locatie kregen de controlerende politiemensen veel positieve reacties van ouders die hun kinderen van school ophaalden.

Tussen 14.30 en 15.00 uur werd een controle op de Spoorlaan gehouden. Vier bestuurders kregen een bekeuring van 40,- voor het rijden zonder autogordel en één van 138,- voor het niet handsfree bellen.

Verkeerstwist eindigt in vechtpartij

WOERDEN Op donderdag 4 april liep een ruzie in het verkeer uit op een vechtpartij tussen betrokkenen. Beiden deden aangifte tegen elkaar.

Rond 18.10 uur reed een 37-jarige automobilist uit Utrecht over de Europabaan. De man reed met een snelheid van ongeveer 55 km/u op de linkerrijstrook. Een 22-jarige automobilist uit Woerden reed achter hem en wilde hem kennelijk inhalen. Hij bleef daartoe vlak achter de Utrechter rijden. De Woerdenaar verklaarde dat de Utrechter tot twee keer toe hard in de remmen ging, de Utrechter ontkende dat. De Woerdenaar bleef vervolgens achter de Utrechter aanrijden. Toen die uiteindelijk op het parkeerterrein bij het Hofpoortziekenhuis stopte, ontstond een woordenwisseling tussen de beide mannen. Die ontaardde in een vechtpartij, waarbij de Utrechter in het gezicht werd gestompt. De mannen werden door beveiligingsmedewerkers van het ziekenhuis uit elkaar gehaald.

De 37-jarige Utrechter hield twee losse tanden en een bloedende mond aan de vechtpartij over. Hij deed aangifte van mishandeling. De 22-jarige Woerdenaar werd aangehouden. Hij had een dikke duim opgelopen. Hij deed aangifte tegen de Utrechter. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar ieder zijn rol in deze zaak.

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Op donderdag 4 april reed een man door na twee auto`s te hebben aangereden. Hij werd later aangehouden en bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 23.10 uur botste een 52-jarige automobilist uit Maarssen op de Zwanenkamp op twee geparkeerde auto`s. Na de aanrijding reed hij door, maar de kentekenplaat van zijn auto bleef op de plaats van het ongeval achter.

De man werd kort daarna in Maarssen aangehouden. Daarbij constateerden de politiemensen dat hij naar de alcohol rook. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,75 promille (700 ug/l), 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man verklaarde ten tijde van het ongeval niet gereden te hebben, maar pas na het ongeval achter het stuur te zijn gaan zitten. Hij weigerde echter de naam van de andere betrokkene te noemen. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Fietser gewond

WOERDEN In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 april raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 02.30 uur reed een 27-jarige fietser uit Woerden over de Boerendijk, komende uit de richting van de Hoge Rijndijk. Hij reed bij groen verkeerslicht de kruising met de Chrysantstraat op. Op dat moment reed een 18-jarige automobilist uit Woerden, komende van uit de richting van de Singel, door rood verkeerslicht dezelfde kruising op. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De fietser werd met een gebroken linkerarm per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en is daar opgenomen.

De automobilist bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en zijn auto was niet verzekerd. Hij werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.