Gemeente Tiel


Openbare mededelingen 4 april 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* H. van Driel, bouwen aanbouw aan woning, Grotebrugse Grintweg 232a (26-03-2002)

* B. Staal, verbouwen woning, H. Scheepstrastraat 3 (26-03-2002)
* J.M.T. Mosterd, plaatsen dakkapel, Papesteeg 67 (27-03-2002)
De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunningen

* R. Zandee, plaatsen dakkapel, Jan Lichthartstraat 7 (28-03-2002)
* Fam. Sapia, uitbreiden woning, F.J. Ebbensstraat 1 (28-03-2002)
* A.W. Verkruysse, verbouwen berging, Eerste Bleekveldstraat 8 (28-03-2002)

Positieve beschikking bouwmelding

* F. Uqahary, plaatsen tuinhuisje, Burg. Meslaan 42 (28-03-2002)
Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Vrijstellingsprocedure

* NS Railinfrabeheer, uitbreiding van een bouwkantoor op het perceel Medelsestraat 26 in Tiel (registratienummer 02072, bestemmingsplan `Buitengebied gemeente Echteld').

Bovengenoemd bouwplan is in strijd met de bebouwingsvoorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het college is echter voornemens om, met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling van de betreffende voorschriften te verlenen. Een en ander voor een periode van 2,5 jaar.

Alvorens hiertoe over te gaan ligt het bouwplan vanaf vrijdag 5 april tot en met donderdag 18 april a.s. ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen om iedere belanghebbende in de gelegen heid te stellen kennis te nemen van het bouwplan en om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk (Postbus 6325, 4000 HH Tiel), dan wel mondeling kenbaar te maken. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met de heer Van Lith, afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0344) 63 71 28.

Groen

Verleende kap vergunningen

Aan: A. van den Heuvel
Voor: Eén berk in de Waardenburglaan 16
Verzenddatum: 27 maart 2002

Aan: Dhr. en Mevr. Taris
Voor: Eén berk in de Rauwenhoflaan 42
Verzenddatum: 2 april 2002

Deze kap vergunningen en bijbehorende gegevens en stukken liggen ter inzage bij Publieksvoorlichting in het stadhuis. De inzagetermijn gaat in vanaf de bij de vergunning vermelde verzenddatum. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan - op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht - binnen zes weken na de bij de kap vergunning vermelde verzenddatum, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wilt u voorkomen dat de betreffende bomen na afloop van de hierboven genoemde termijn gekapt worden, dan dient u de President van de sector Bestuursrechts van de arrondissementsrechtbank te Arnhem te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Milieu

Milieubeleidsplan 2001-2004 en milieuprogramma 2002

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 4.18, lid 2 en artikel 4.21, lid 3 van de Wet milieubeheer bekend, dat de gemeenteraad het milieubeleidsplan 2001-2004 en het milieuprogramma 2002 op 20 februari 2002 heeft vastgesteld.

Het plan en het milieuprogramma kunnen worden ingezien bij Publieksvoorlichting, Achterweg 2 in Tiel, iedere werkdag van 09.00 tot 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren, uitsluitend na telefonische afspraak. Van het milieubeleidsplan is tevens een informatieve folder beschikbaar.

Wilt u meer weten, dan kunt u bellen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0344) 63 72 44.

Monumenten

Aangevraagde vergunningen

* S.A. Kouwenhoven-Winants, volgens artikel 11 van de Monumentenwet 1988, voor het wijzigen van het monument Kerkplein 6 in Tiel. De wijziging betreft aanpassing van de interne indeling van de beganegrond.

* Janssen Onderhoud BV, volgens artikel 10 en 11 van de gemeentelijke monumentenverorde ning, voor het wijzigen van het monument Westluidensestraat 36 in Tiel. De wijziging betreft het vergroten van een bestaande doorgang in het interieur.

De aanvragen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 4 april 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij Publieksvoorlichting.

Eventuele zienswijzen met betrekking tot de aanvragen kunnen binnen deze termijn, naar keuze mondeling of schriftelijk, kenbaar worden gemaakt aan burgemeester en wethouders van Tiel.

Verkeer

Voorgenomen besluit wijziging bebouwde kom(grens) Burgemeester en wethouders van Tiel, maken bekend dat zij voornemens zijn:

1. de besluiten waarin de huidige bebouwde kom grens van de gemeente Tiel, (kernen Tiel, Kapel-Avezaath en Wadenoijen) op basis van de Wegenverkeerswet 1994 is vastgelegd, in te trekken;
2. dat de grens van de bebouwde kom van de gemeente Tiel (kernen Tiel, Kapel-Avezaath en Wadenoijen) ingevolge de Wegenverkeerswet 1994 wordt herzien en dat daardoor een nieuwe bebouwde kom(grens) ontstaat, zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening, nr. 2002-013-W.

Voorgenomen parkeerexcessen besluit
Burgemeester en wethouders van Tiel, maken bekend dat zij voornemens zijn:

1. in te trekken hun besluit van 23 april 1991 als bedoeld in artikel 5 van de voormalige Par keerexcessenverordening Tiel (vervangen door in artikel 5.1.7 van de Algemene plaatselijke verordening Tiel 1997 (A.P.V. Tiel 1997);

2. een nieuw Parkeerexcessenbesluit te nemen als bedoeld in genoemd artikel 5.1.7 van de A.P.V. Tiel 1997, waarin is geregeld dat voertuigen die met inbegrip van de lading een lengte hebben van meer dan 6 meter of een hoogte van 2,4 meter, slechts geparkeerd mogen worden binnen de bebouwde kom van Tiel op:
+ gemeentelijke wegen van de bedrijventerreinen `Kellen' en `Medel', die ten noorden van de rijksweg A15 zijn gelegen;
+ de vrachtautoparkeerplaats aan de Papesteeg;
+ de binnen bedrijventerrein `Latenstein' gelegen Latensteinse Middenweg en Laten steinse Rondweg;

+ het gedeelte van de Blomboogerd, dat is gesitueerd ten zuiden van de Laan van Westroijen, op de aldaar aanwezige lengteparkeerhavens met uitzondering van de noord-oostzijde van dit gedeelte van de Blomboogerd.

Informatie
Aan beide bekendmakingen is in Tiel Actueel van 28 maart 2002 aandacht besteed.

Inzagetermijn
De voorgenomen besluiten met bijbehorende stukken liggen vier weken, ingaande op de dag na de datum van deze publikatie, ter inzage bij Publieksvoorlichting, iedere werkdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren, uitsluitend na telefonische afspraak.

Zienswijze
Op grond van artikel 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht (A.w.b.) worden belanghebben den erop gewezen dat zij binnen vier weken na de datum van deze publicatie hun zienswijze over ons voorgenomen besluit schriftelijk of mondeling naar voren kunnen brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Tiel, postbus 6325, 4000 HH Tiel.

De zienswijze dient ondertekend te zijn en in ieder geval de volgende gegevens te bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* een omschrijving van het voorgenomen besluit waartegen de zienswijze zich richt;

* de gronden van de zienswijze.

Het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze kan na telefonische afspraak met de heer L.A.A. van Galen van de afdeling Stadsbeheer, bereikbaar van 08.30 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur, telefoon: (0344) 63 72 79.

Volledigheidshalve wijzen wij erop dat het naar voren brengen van een zienswijze niet hetzelfde is als het maken van bezwaar. Het naar voren brengen van een zienswijze betreft het bieden van een mogelijkheid om bepaalde gegevens te verifiëren en hierover eventuele bedenkingen te uiten. De mogelijke zienswijzen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming. Na afloop van de besluitvorming wordt door middel van een openbare bekendmaking de mogelijkheid geboden eventuele bezwaren te maken. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei
Vanwege de aanleg van een rotonde op het kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei is tot en met vrijdag 19 april de kruising gesloten voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Ambtmanstraat
Door bouwwerkzaamheden wordt tot en met vrijdag 15 juni 2002 in de Ambtmanstraat ter hoogte van de Kerkstraat een gedeelte van de rijbaan afgesloten, al het verkeer kan via de aanwezige laad- en loshaven, hetzij met enige vertraging, doorgang vinden. Deze laad- en loshaven is gedurende deze periode buiten werking.

Groenedijk
Vanwege bouwwerkzaamheden wordt een gedeelte van de Groenedijk gelegen tussen de Rijsakkerweg en het Zoelensepad van dinsdag 2 april 07.00 tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur gesloten voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Oliemolenwal
Door bouwwerkzaamheden wordt de Oliemolenwal gesloten voor bestuurders op donderdag 4 april van 12.00 tot 17.00 uur en op woensdag 10 april van 07.00 tot 17.00 uur.

Westluidensestraat
Een gedeelte van de Westluidensestraat, gelegen tussen de Koninginnestraat en de Koorn markt, wordt vanwege bouwwerkzaamheden op donderdag 4 april van 7.00 tot 10.00 uur gesloten voor bestuurders. Tijdens deze maatregel wordt het éénrichtingsverkeer in de St. Walburgstraat en de Ambtmanstraat opgeheven en zullen deze straten in twee richtingen berijdbaar zijn voor alle verkeer.

Collectes

De volgende organisaties collecteren in de maand april in de gemeente Tiel:

* 31 maart tot en met 6 april Hersenstichting Nederland
* 7 april tot en met 13 april ZOA Vluchtelingenzorg
* 14 april tot en met 20 april Nationaal Fonds Sport Gehandicapten
* 21 april tot en met 27 april Nederlandse Hartstichting
Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een be zwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.