Gemeente Hengelo

Controle groene containers Bouwplannen
Collecte Wet bodembescherming
Kledinginzameling Wet milieubeheer
Raadscommissies Werk aan de weg
Bestemmingsplannen Kindervakantiekamp 2002

Mededelingen 9 april 2002

Controle groene containers


Bij de verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene containers blijkt af en toe dat de inhoud vervuild is met ander afval. Het gft-afval kan daardoor niet worden gecomposteerd of pas nadat het afval dat er niet in hoort is verwijderd. Dit veroorzaakt onnodige kosten.

Extra controle Hengelose Es

Op 29 maart was de vracht gft-afval uit de Hengelose Es zo zwaar verontreinigd dat deze werd afgekeurd. Op vrijdag 12 april wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij wordt extra gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd. Tot en met 13 april collecteert ZOA Vluchtelingenzorg. Van 15 tot en met 20 april collecteert het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Sport, Personeelszaken, Onderwijs en Welzijn
De commissie Sport, Personeelszaken, Onderwijs en Welzijn vergadert op dinsdag 9 april vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Verlenging zittingsduur 2 leden van de Sportraad
* Aanvullend structureel subsidie beheer wijkcentrum Slangenbeek
* Subsidie t.b.v. cursus Arbo-veiligheid voor vrijwilligers HCVS
* Allochtonenprogramma 2002

* Stuurgroep All Actief (over procesmanagement allochtonen en werk)
* Uitbreiding schoolgebouw Waarbeekschool t.b.v brede school (onder voorbehoud behandeling in B&W)

* Benoeming directeur o.b.s. de Meent (onder voorbehoud behandeling in B&W)

Algemene en Bestuurlijke Zaken

De commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken vergadert op woensdag 10 april vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Subsidie stichting Hengelo Promotie en stichting Nacht van Hengelo
* Eindafrekening project nieuwbouw brandweerkazerne
* Besluitvorming inzake verhuurrijp maken bovenverdieping brandweerkazerne

* Wijziging reglement van orde vergaderingen gemeenteraad
* Wijziging verordening commissie bezwaar- en beroepschriften
Financiën en Cultuur

De commissie Financiën en Cultuur vergadert op donderdag 11 april vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Eindafrekening project Nieuwbouw Brandweerkazerne
* Advies inzake verhuurrijp maken bovenverdieping t.l.v. overschot nieuwbouw

* Subsidie stichting Hengelo Promotie en stichting Nacht van Hengelo
* Aanvullend structureel subsidie beheer wijkcentrum Slangenbeek en huurderving

* Verzoek tot het vergoeden van planschade ex art. 49 WRO door Gemeente van Gedoopte Christenen

* Aanpassing subsidie Hengelose Oranje Vereniging
* Organisatie-ontwikkeling afdeling Stedebouw & Verkeer
* Bouw winkelcentrum met WoZoCo in Hengelose Es Noord
* Klacht inzake de behandeling van het bezwaarschrift gemeentelijk belastingen, bezwaar tegen ontbreken tariefdifferentiatie afvalstoffenheffing

Enquete nieuw poppodium


Enquête nieuw poppodium (raster)
De gemeente Hengelo is van plan een nieuw poppodium voor Metropool op te richten. Een podium voor popmuziekactiviteiten, zoals popconcerten, festivals en dance-events, maar waar ook ruimte is voor andere culturele activiteiten. Het nieuwe poppodium kan zo een bijdrage leveren aan de (culturele) uitgaansmogelijkheden in Hengelo.

Wensen en ideeën

Om de haalbaarheid van zon nieuw poppodium goed in beeld krijgen onderzoekt een extern bureau de ideeën van de (jongere) inwoners van Hengelo over een poppodium en mogelijke activiteiten. Ook de wensen en verwachtingen van het potentiële publiek worden onderzocht. Heeft u een vragenlijst ontvangen?
Begin april is op basis van een a-selecte steekproef aan 3000 Hengeloërs tussen 15 en 45 jaar een enquête verstuurd over popmuziek en uitgaansgedrag in Hengelo.
Heeft u een vragenlijst ontvangen, dan verzoeken wij u deze in te vullen en voor 20 april 2002 terug te sturen. Als u meedoet maakt u kans op één van de 150 CD-bonnen van 10,- die onder de inzenders worden verloot.
Voorontwerp bestemmingsplan Drienerpoort

Er is een verzoek ingediend om medewerking te verlenen aan de bouw van een appartementencomplex met winkel annex bedrijfsruimten op de begane grond aan de Drienerstraat (tegenover de Bataafse Kamp) De bestaande invulling van het gebied voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen die tegenwoordig worden gesteld aan de ruimtelijke en functionele stedenbouwkundige invullingen in de binnenstad. Omdat realisering van de beoogde bouwplannen binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan niet mogelijk is, is het voorontwerp bestemmingsplan Drienerpoort opgesteld.

Ter inzage inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan Drienerpoort ligt van 10 april tot 8 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Binnen genoemde termijn kunt u uw schriftelijke reacties richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontwerp bestemmingsplan HOV-doorstroomas Vossenbelt

De aanleg van de HOV-doorstroomas Vossenbelt vindt plaats binnen de ruimte van het openbaar (weg)profiel. In het voorliggende ontwerpbestemmingsplan HOV-doorstroomas Vossenbelt zijn alle strijdigheden met de geldende bestemmingsplannen herzien. Er bestond strijdigheid met de bestemmingsomschrijving en soms met een ter plaatse bindend dwarsprofiel en de daarbij aangegeven maten. Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van 10 april tot 8 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer R115. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Toepassing artikel 6a WRO

Er is een verzoek binnengekomen voor het veranderen van het bedrijfspand Zaagstraat 7 ten behoeve van de vestiging van een kinderdagverblijf. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraak

Het plan ligt van 10 april tot 8 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunt u uw reactie op dit bouwplan tot 8 mei 2002 schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Libellestraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Münsterstraat 7, plaatsen dakkapel

* Rande 10, oprichten schuur

* Theo van Loonstraat 1, oprichten berging
* Woolderesweg 106, oprichten tuinhuisje

* Abelenstraat 51, oprichten schuur

* Albistraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
* Bernardstraat 53, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 54, veranderen en vergroten woonhuis
* Buitenweg 57, oprichten garage annex berging
* Deldenerstraat 148, veranderen en vergroten woonhuis
* Gerrit Peuscherstraat 15, veranderen en vergroten (tand)artsenpraktijk

* Haverweg 6, oprichten woonhuis

* Hunzestraat 14, veranderen en vergroten woonhuis t.b.v. kantoorruimte

* Kopenhagenstraat 8, veranderen en vergroten woonhuis
* Krabbenbosweg 72, plaatsen tuinhuisje

* Sluitersdijk 36, oprichten werktuigenloods
* Steve Bikostraat 28, veranderen en vergroten woonhuis
* Tapuitstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Tollensstraat 26, veranderen en vergroten woonhuis
* Valeriusstraat 38, oprichten dakopbouw

* Wilgenweg 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Woltersweg 65, veranderen en vergroten woonhuis In de week van 25 tot en met 29 maart is ingestemd met:
* Breemarsweg 85, veranderen en vergroten woonhuis
* J W F Werumeus Buningstraat 6, oprichten tuinhuisje In de week van 25 tot en met 29 maart is vergunning verleend voor:
* Atalantestraat 20, oprichten tuinhuisje
* Bandoengstraat 22, oprichten schuur en overkapping
* Bankastraat 35, veranderen en vergroten woonhuis
* Demmersweg 140, oprichten kantoorpand

* Deurningerstraat 192, oprichten garage

* Deurningerstraat 91, veranderen en vergroten woonhuis
* Esaustraat 26, veranderen en vergroten woonhuis
* Krabbenbosweg 7, oprichten woonhuis

* Lansinkweg 48, veranderen achtergevel

* Montferlandstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Steve Bikostraat 10, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en 2 dakkapellen

* Vivaldistraat 4, plaatsen 2 dakkapellen
* Wemenstraat 45, veranderen winkel en kantoor In de week van 25 tot en met 29 maart is vergunning verleend voor:
* Markt 2, plaatsen neonlichtreclame
De instemming meldingen, verleende bouw- en sloopvergunningen en de De besluiten zijn genomen in de week van 25 tot en met 29 maart 2002. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459647.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV), doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 WW en verlenen vrijstelling van Bouwverordening

Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV en de aanhoudingsplicht ex artikel 50 lid 4 van de Woningwet te doorbreken ten behoeve van:

* het oprichten en in gebruik nemen van een bioscoop, Beekstraat 41
Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

De raad heeft voor het gebied waarin dit perceel ligt op 29 januari 2002 een bestemmingsplan vastgesteld. Dit is echter nog niet rechtsgeldig. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het ontwerpbestemmingsplan dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken, vrijstelling verlenen van de gemeentelijke Bouwverordening en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedures medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijzen

Het bouwplan ligt van 10 april tot 9 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping Telgenflat, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u tot 9 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om ontheffing te verlenen van de Leefmilieuverordening Binnenstad kunt u tot 25 april 2002 eveneens schriftelijk indienen bij het College van B en W.

* Hegemansweg 29, veranderen en vergroten woning
* Louis Bouwmeesterstraat 164, veranderen en vergroten woning
* Dr. Schaepmanstraat 59, veranderen en vergroten woning
* Fie Carelsenstraat 136, veranderen en vergroten woning Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt van 10 april tot 8 tegen dit voornemen kunt u tot 8 mei 2002 schriftelijk indienen bij Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 Woningwet Bouwplannen zijn ingediend voor:

* Eendrachtstraat 23,veranderen woning

* Weversweg 22, veranderen woning

De raad heeft verklaard dat voor het gebied waarin deze percelen liggen een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid
1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat de bouwplannen in overeenstemming zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan en met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan, dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunningen. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan deze bouwplannen.
Ter inzage en zienswijzen
De bouwplannen liggen van 10 april tot 8 mei 2002 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u tot 8 mei 2002 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet bodembescherming


Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld op grond van artikel 29, 37 en 39 van de Wet bodembescherming. In deze ontwerpbeschikking is vastgesteld dat op de locatie Sloetsweg, kadastraal bekend onder sectie Q, nummers 1257, 1258, 1045 en 817, sprake is van twee gevallen van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt ingestemd met het ingediende saneringsplan.
Ter inzage
Het besluit ligt van 10 april tot en met 7 mei ter inzage bij de afdeling Bodem, Markt 305, 3e etage Telgenflat. Het besluit ligt tevens in de Gemeentewinkel van het stadhuis en de bibliotheek Hengelo ter inzage. Belanghebbenden kunnen van 10 april tot en met 7 mei hun eventuele zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Meldingen ex. art. 8.41

* Buurthuis "de Heester", Jasmijnstraat 5 en t Grolsche Bierhuis, Langelermaatweg 244, in verband met het van toepassing worden op deze inrichtingen van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer

* -Stichting kinderopvang de Belhamel, in verband met het oprichten van een kinderdagverblijf, Oldenzaalsestraat 61 (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer)
geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunt u van 10 april tot en met 22 mei 2002 inzien bij de afdeling Melding artikel 8.19 lid 2
Meldingen zijn ontvangen van:

* BMF Metaalgroep, m.b.t. het wijzigen van het machinepark, het afsluiten van het toegangshek tot de Adamsweg en het buitengebruik stellen van de spuitruimte van de machinefabriek, Berfloweg 41
* Norit Process Technology B.V., m.b.t. de ingebruikname van een andere type heftrucks en wijzigingen in het machinepark op het bedrijf, Opaalstraat 22

Burgemeester en wethouders hebben in beide gevallen een verklaring afgegeven dat de gemelde veranderingen niet leiden tot andere of grotere nadelige milieugevolgen dan deze inrichtingen volgens de geldende milieuvergunningen mogen veroorzaken en dat de meldingen geen aanleiding geven tot het aanpassen van de vergunningen. De bestaande vergunningen gelden daarmee ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening

De meldingen, de verklaringen en eventuele andere relevante stukken liggen tot en met 16 mei ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 2459655. Als uw belang rechtstreeks bij een van deze verklaringen is betrokken, kunt u gedurende de inzageperiode schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet u richten aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo.

Gelijktijdig met of direct na indiening van het bezwaarschrift kunt u in geval van een spoedeisend belang een verzoek doen om het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffiegeld geheven: 109,- voor een natuurlijk persoon en 218,- voor een rechtspersoon. Voor meer informatie kunt u zich richten tot de afdeling Milieu.
Werk aan de weg


Afsluiting straten
De volgende wegen worden binnenkort afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden:

* Landmansweg (reeds afgesloten, duurt tot 20 april)
* Verlengde Polluxpad van 10 april tot 16 april
* Topweg (reeds afgesloten, duurt tot 27 april)
* J.Boschstraat van 24 april tot 4 mei

* Vikkerhoekweg (reeds afgesloten, duurt tot 25 april)
* Beethovenlaan van Mozartlaan tot Grundellaan van 15 april tot 27 april

* Boekweitweg van 15 april tot 27 april

* Goudenregenstraat van Klimopstraat tot Jasmijnstraat van 13 mei tot 18 mei

* Barnsteenstraat van 1 mei tot 9 mei

* Willem Kloosstraat, Karel v.d. Woestijnestraat, Albert Verweystraat, Fedde Schurerstraat van 14 mei tot 17 mei

Afsluiting spoorwegovergangen

In verband met werkzaamheden aan de spoorwegovergangen zijn de volgende overwegen binnenkort afgesloten voor alle verkeer:

Spoorwegovergang Leutinkveldweg

* Zaterdag 13 april vanaf 23.00 uur tot zondag 14 april 08.00 uur
* Zondag 2 juni vanaf 00.00 uur tot 08.00 uur
* Zaterdag 29 juni vanaf 12.00 uur tot zondag 30 juni 11.00 uur
* Zaterdag 6 juli vanaf 23.00 uur tot zondag 7 juli 13.00 uur
* Zaterdag 13 juli vanaf 12.00 uur tot zondag 14 juli 10.00 uur
Spoorwegovergang Nieuwe Grensweg

* Zaterdag 13 april vanaf 23.00 uur tot zondag 14 april 08.00 uur
* Zondag 16 juni vanaf 00.00 uur tot 08.00 uur
* Zaterdag 29 juni vanaf 12.00 uur tot zondag 30 juni 14.00 uur
* Zaterdag 6 juli vanaf 12.00 uur tot zondag 7 juli 11.00 uur
Spoorwegovergang Zwavertsweg

* Zondag 30 juni vanaf 00.00 uur tot 08.00 uur april 2