MCNV

Hoge Vietnamese onderscheiding voor Dr. Pamela Wright

Op 2 april ontving Dr. Pamela Wright (54) uit handen van de Vice-minister voor Gezondheid van Vietnam, dr. Pham Manh Hung, de 'Medaille voor Volksgezondheid'.

Dr. Wright, werkzaam als vertegenwoordiger van het Medisch Comite Nederland-Vietnam (MCNV) in Hanoi, ontving de hoge onderscheiding voor 'haar inspanningen op het gebied van de ontwikkeling en verbetering van de gezondheidszorg in Vietnam over een periode van vijfentwintig jaar'.

Dr. Wright is geboren in Canada. Zij behaalde daar haar graad van doctor op het gebied van epidemiologie en immunologie. Daarna ging Dr. Wright in Nederland werken op het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam. Zij heeft zich vanaf het begin vooral sterk gemaakt voor de verbetering van de opleiding van Vietnamese artsen en gezondheidswerkers.

Vanuit het Medisch Comite Nederland-Vietnam heeft zij zich sinds vele jaren ingezet voor een grotere betrokkenheid van de bevolking bij het verbeteren van de gezondheid. Hierbij is vooral veel aandacht voor concrete projekten met mensen in achterstandssituaties.

De plechtigheid in Hanoi werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de Nederlandse en Canadese ambassades, ontwikkelingsorganisaties uit diverse landen en vele mensen uit het omvangrijke netwerk dat dr. Wright in Vietnam heeft opgebouwd.

In zijn rede benadrukte Vice-minister Pham Manh Hung dat de grote vriendschap die dr. Wright voor Vietnam voelt haar in staat stelt 'de kwaliteit en snelheid van de projectuitvoering te bevorderen op een manier die past in de Vietnamese situatie'. Tevens werd veel dank uitgesproken voor de jarenlange hulp van het Nederlandse volk en haar regering aan de Vietnamese bevolking.

Hanoi, 2 april 2002.

Nood voor de redactie:
Op verzoek digitaal aan te leveren: foto
Op verzoek: achtergrondverhalen
Op afspraak: Interview met Dr. Pamela Wright

Medisch Comite Nederland-Vietnam
Weteringschans 32
1017 SH Amsterdam tel. 020 6270411
Mw. Karin Vlug -voorlichting