Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 11.45 uur

Man met mes gestoken

ZEIST- Op vrijdagochtend werd een 39-jarige man uit Zeist met een mes gestoken. Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat de man gewond op de grond zou liggen op de 2e Dorpsstraat. Hij verklaarde in conflict te zijn geweest met een aantal andere mannen. Dit conflict liep kennelijk op een gegeven moment uit de hand en de Zeisternaar werd met een mes gestoken in zijn arm. De man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend waarom en door wie de man gestoken is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man zwaait met mes

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op donderdagavond werd een 46-jarige man uit Driebergen aangehouden nadat hij met een mes passanten had bedreigd. De man liep omstreeks 22.40 uur op de Catharijnestraat en had hier een mes in zijn hand. De man was psychisch in de war en bedreigde op straat buurtbewoners met dit mes. Even daarvoor had hij al een fles kapot gegooid op straat. De gewaarschuwde politie kon de man aanhouden en insluiten voor verhoor.

Aanrijding met gewonden

AUSTERLITZ- Op donderdagmiddag vond een ernstige aanrijding plaats op de Woudenbergseweg en hierbij raakten enkele automobilisten gewond.

Een 48-jarige automobilist uit Montfoort reed omstreeks 15.30 uur over de Woudenbergseweg en sloeg hier op een gegeven moment linksaf. Voordat hij linksaf sloeg moest hij eerst het tegemoetkomende verkeer voor laten gaan. De drie autos achter hem remde ook af (geg.onb. bestuurders). Een 84-jarige automobilist uit Driebergen had niet in de gaten dat de vier autos voor hem stilstonden. Hij botste vervolgens tegen de autos voor hem en kwam op een gegeven moment op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer. Hier reed op dat moment een 46-jarige automobiliste uit Zeist en een aanrijding volgde. Een aantal personen raakten gewond en werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De weg is gedurende 2 uur afgesloten geweest voor onderzoek en opruimwerkzaamheden.