Universiteit Maastricht

Afdeling Communicatie

Persbericht 5 april 2002

Studenten Universiteit Maastricht debatteren mee over Europese integratie

De Maastrichtse afdeling van de Europese studentenvereniging AEGEE neemt volgende week in de Spaanse hoofdstad Madrid deel aan een debat over de Europese integratie. Het debat wordt gehouden in het kader van de Conventie over de Toekomst van Europa. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt dit initiatief.

De studenten geven hun visie op wat er op korte termijn zou moeten gebeuren in Europa en in welke richting de EU zich zou moeten ontwikkelen. De Maastrichtse studenten gaan daarvoor in debat met studenten van de universiteit van Salamanca. Zij presenteren vervolgens hun visie aan een panel van academici, politici en bestuurskundigen.

AEGEE-Maastricht heeft tien studenten afgevaardigd op grond van kennis en motivatie. Acht studenten volgen een internationaal georiënteerde studie op het gebied van Economie, Rechten en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht (UM); de andere twee AEGEE-leden komen van de Hogeschool Zuyd en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De Internationale Conventie over de Toekomst van Europa is op 1 maart van start gegaan als platform om te debatteren over zaken als democratie en politieke inrichting van de Europese Unie. Het rapport van de studenten levert een frisse kijk op de toekomst van Europa en kan als zodanig gebruikt worden door de nationale afgevaardigde bij de Conventie. Ook kan het meegenomen worden in de diverse (nationale) debatten over de toekomst van de Europese Unie.

Noot voor de pers:
Contactpersoon van de studenten is Jan-Peter Kuiper, bereikbaar via tel. 043-3257754/06-21213224. Bij Buitenlandse Zaken geeft Jan Willem Beaujean nadere informatie, via tel. 070.348.48.75.