Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-04-2002
1e Persbericht van vrijdag 5 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Bromfietser onder invloed
Op de Lijmbeekstraat is donderdagavond om 23.35 uur een 32-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. De man had gedronken. Hij was op de Lijmbeekstraat betrokken bij een aanrijding. Daarbij had hij een auto geraakt. Er was zeer lichte schade. De bromfietser blies op het politiebureau een promillage van ruim 1,6. Tegen hem wordt proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Donderdagmorgen is op de kruising Noord Brabantlaan Hurksestraat een roodlichtcontrole gehouden. 21 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Geldrop - Mierlo - Nuenen: Alcoholcontrole
Tussen woensdagavond 20.00 en donderdagmorgen 2.00 uur is op diverse locaties in Geldrop, Nuenen en Mierlo een alcoholcontrole gehouden. 178 bestuurders zijn gecontro-leerd. Op de Geldropseweg in Mierlo is een 34-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van ruim 0,7. Verdachte kreeg een boete van 190 opgelegd. 31 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 1x geen APK; 1x onnodig claxonneren; 3x geven van lichtsignalen; 19x snelheid; 1x geen gebruik maken van een kinderzitje; 2x geen bromfietscertificaat en 4x niet dragen van een helm.

Budel: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op het Capucijnerplein. De etalageruit is ver-nield. Uit de winkel is kleding gestolen.

Lieshout: Aanrijding met gewonde
Donderdagavond rond 19.00 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Grotenhof Adriaan Boutlaan een 53-jarige automobiliste uit Lieshout gewond. Zij reed over de Adriaan Boutlaan richting Grotenhof. Op genoemde kruising sloeg zij rechtsaf. Zij verleende daarbij geen vrije doorgang aan een uit tegenovergestelde richting komende 28-jarige automobilist uit Lieshout. De automobilist reed op de kruising rechtdoor richting Floreffestraat. De auto-mobiliste liep verwondingen op aan het gezicht en enkel.

Veldhoven: Inbraak in woning
Donderdagavond is ingebroken in een woning op de Hermannistraat. Onbekend is hoe men de woning binnenkwam. Uit de woning zijn sieraden, enkele portemonnees met daarin ongeveer 200 euro en een scheerapparaat gestolen.

Son: Diefstal bouwmaterialen
Tussen donderdagmiddag 16.15 en vrijdagmorgen 7.00 uur zijn vanaf een bouwterrein aan de Koevelden bouwmaterialen gestolen. Het hekwerk is geforceerd. Van het bouwterrein verdween cement, dakleer, dakafvoer en dakdoorvoer, een deur en een trap.