Gemeente Bergh

Stemmen in een stembureau naar keuze
05-04-2002

De burgemeester van Bergh maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 15 mei 2002 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen:

a. schriftelijke aanvraag


1. Bij afdeling verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, dus uiterlijk op 1 mei 2002, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 2 april 2002 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.


4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

b. mondelinge aanvraag


1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing, dus uiterlijk op 10 mei 2002, zich onder overlegging van de oproepingskaart te vervoegen bij afdeling verkiezingen van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling ( 2 april 2002) als kiezer is geregistreerd.


2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door afdeling Publieksbalie, Hofstraat 1 te 's-Heerenberg.

Plaats: 's-Heerenberg,
Datum: 2 april 2002
De burgemeester voornoemd,
mw. drs. M. Appel-de Waart