Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-04-2002 Mediaberichten 5 april (13.00 uur)

BEESEL Jongeren blussen brand

BEESEL Dankzij het kortdate optreden van vijf jongeren uit Beesel is een beginnend brandje tijdig geblust. Een moeder van drie van de vijf blussers ontdekte de brand in een bosje aan de Burgemeester Janssenstraat en plukte het vijftal van een nabijgelegen voetbalveldje om hen vervolgens een shop in de hand te drukken om het vuur te doven. Hierdoor werd erger voorkomen en hoefde de brandweer alleen nog na te blussen.

ROERMOND Gewelddadige winkeldief

ROERMOND Een onbekende man heeft donderdagmiddag een computer gestolen uit een winkel aan de Hamstraat en heeft daarbij een medewerker bedreigd. De verdachte pakte een computer uit de winkel en ging er mee vandoor. Twee medewerkers zagen dit gebeuren en zetten de achtervolging in. De dief bedreigde zijn achtervolgers een aantal keren maar liet de computer op de Kruisherenstraat achter. De buit werd weer teruggepakt door het winkelpersoneel waarna iedereen weer terug naar de winkel is gelopen. Onderweg kwam de verdachte echter terug, waarna een van de mannen bij de keel werd vastgrepen en diverse bedreigingen geuit werden. Vervolgens liet hij het slachtoffer los en is hij weggefietst op een donkerkleurige damesfiets in de richting van het Stationsplein.

VENLO Graffitispuiters betrapt

VENLO De politie heeft donderdagavond een aantal jongeren in de kraag gegrepen vanwege het spuiten van graffiti op een gebouw aan de Vierpaardjes. De jongeren werden betrapt door een 33-jarige inwoner van Venlo, die twee jongens zag wegrennen toen hij bij het gebouw kwam. Een van hen liet een fiets achter, die enige tijd later werd opgehaald door het tweetal. De jongens, een 16-jarige inwoner van Blerick en een 16-jarige inwoner van Venlo, gaven toe dat zij graffiti hadden gespoten, waarna de politie werd gebeld. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hieruit bleek dat er nog vier jongeren uit Tegelen in leeftijd van 15 en 16 jaar betrokken waren. Twee van hen zouden ook graffiti hebben aangebracht, de anderen zouden hebben toegekeken. Zij werden uitgenodigd aan het bureau om een verklaring af te leggen. De zes jongeren worden overgedragen aan bureau HALT.

ROERMOND Valse naam

ROERMOND De politie heeft donderdag avond een 17-jarige inwoner van Roermond aangehouden in verband met het opgeven van een valse naam. Medewerkers van het Mobiel Jeugdteam zagen een bromfietser zonder helm rijden en onderwierpen de bestuurder op de Andersonweg aan een controle. Toen ze hem om zijn naam vroegen gaf hij, naar wat later bleek, een valse naam op. Tevens bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege het opgeven van een valse naam, het rijden zonder bromfietscertificaat en het rijden zonder helm.