Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

6 aanbieders in de race om elektronisch openbaar vervoersbewijs

UTRECHT, vrijdag 5 april 2002

Trans Link Systems, een bedrijf opgericht door Connexxion, GVB HTM, NS en RET, heeft in totaal 6 consortia/bedrijven geselecteerd voor het realiseren van een elektronisch vervoerbewijs in het Nederlandse openbaar vervoer.

In december 2001 is Trans Link Systems gestart met een uitnodiging aan de markt om hun interesse voor een elektronisch ticketing systeem kenbaar te maken. Nadat in januari ruim 70 bedrijven hierop positief hadden gereageerd, is in februari een kwalificatiedocument verzonden.

Uiteindelijk hebben, eind maart, 19 partijen een aanvraag voor prekwalificatie ingestuurd. Onder deze partijen bevonden zich, naast individuele bedrijven, ook een aantal consortia. Uit deze 19 partijen heeft Trans Link Systems de volgende aanbieders geselecteerd (in alfabetische volgorde):


- Accenture MTR Corporation Ltd. Thales Vialis Verkeer en Mobiliteit

- EDS International B.V. Cubic Transportation Systems Ltd. Siemens Nederland N.V.

- ERG Transit Systems Ltd. Interpay Nederland B.V.

- Getronics Business Solutions B.V. KPN Telecom B.V. Hitachi Europe Ltd.

- SchlumbergerSema


- T-Systems ITS GmbH

Deze 6 partijen ontvangen volgende week een uitnodiging tot het doen van een bieding, die in juni 2002 bij Trans Link Systems moet worden ingediend. Het is de verwachting dat aan het eind van dit jaar Trans Link Systems met de winnende aanbieder een contract zal sluiten voor het realiseren van het nieuwe vervoerssysteem.



Ingezonden persbericht