TETON PETROLEUM COMPANY

Teton Petroleum verhoogt productie in Siberië

Vier nieuwe bronnen in gebruik

Steamboat Springs, Colorado - Teton Petroleum Company (OTC Bulletin Board: TTPT, Frankfurt: TP9) heeft vandaag bekendgemaakt dat de olieproductie in westelijk Siberië is verhoogd tot 3.300 vaten per dag, hetgeen netto voor Teton 825 vaten per dag betekent.

Daarnaast gaat het bedrijf in de komende maand beginnen met de voltooiing van vier pas aangeboorde bronnen, nr. 600, nr. 601, nr. 602 and nr. 40-P.

'Dankzij een verbeterde productietechnologie waren wij in staat de productiviteit van onze bestaande bronnen op te voeren van 2.800 naar 3.300 vaten per dag. Het verheugt ons, dat alle vier nieuwe bronnen een berekende netto-opbrengst hebben van 18 tot 44 voet', zei H. Howard Cooper, president van Teton.

De olie wordt via een 40 kilometer lange pijpleiding, die in juni 2001 werd voltooid, gepompt naar de DNS-32 verwerkings- en scheidingsfaciliteit van het Samotlor olieveld in westelijk Siberië, en Rusland. De onderneming verwacht haar eigen DNS verwerkings- en scheidingsfaciliteit in het laatste kwartaal van dit jaar te kunnen voltooien, wat een aanzienlijke besparing betekent op de productiekosten.

Teton is een bedrijf dat zich richt op het winnen en produceren van olie en gas. De bedrijfsactiviteiten worden uitsluitend uitgevoerd via een belang van 50 procent in Goltech LLC, een Texaanse rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Dit bedrijf opereert op zijn beurt uitsluitend via een belang van 70,59 procent in Goloil, een Russische besloten vennootschap op aandelen. Goloil bezit de Eguryak-consessie in West-Siberië. Volgens een rapport over de reserves opgesteld door Gustavson Associates, Inc., bevat de Eguryak-consessie 41,96 miljoen vaten van bewezen nettoreserves voor Teton. Meer informatie over Teton is te vinden op de website: www.tetonpetroleum.com.

Dit persbericht kan op de toekomst gerichte beweringen bevatten. Deze beweringen worden gedaan onder voorbehoud van verschillende onzekerheden en risico's die de uitkomst kunnen beïnvloeden. Factoren die verschillen kunnen veroorzaken of daaraan kunnen bijdragen, omvatten maar zijn niet beperkt tot, economische omstandigheden, vraag en verkoop van producten, rentevoeten, wisselkoersen, concurrentie en activiteiten van concurrenten, en veranderingen in de oliebranche. Zie de jaarverslagen, kwartaalverslagen en andere SEC-dossiers van het bedrijf voor een uitvoerige bespreking van de risico's. Dit persbericht vormt geen voorstel tot het verkopen, of verzoek tot het kopen, van aandelen van Teton Petroleum.

Website: http://www.tetonpetroleum.com

H. Howard Cooper, President van Teton Petroleum Company, +1 970-870-1417,
tetonpetroleum@mindspring.com; of Gregory B. Powell, CFA, Senior Vice
President, greg@ctaonline.com, of Chuck Beck, Media Relations Specialist,
chuck@ctaonline.com, beiden van CTA Public Relations, +1 303-665-4200 of
+1 800-959-9677, voor Teton Petroleum Company


05 apr 02 13:54