PROMETRIC

Prometric en Educational Testing Service tekenen overeenkomst

Prometric en Educational Testing Service tekenen overeenkomst voor drie jaar

Toetspartners van het eerste uur bouwen voort op hun ervaring

Baltimore - Prometric, dat deel uitmaakt van The Thomson Corporation, en Educational Testing Service (ETS) hebben vandaag een nieuwe contractovereenkomst voor een periode van drie jaar aangekondigd. De hernieuwde verbintenis betreft de internationale (niet in de VS gevestigde) gecomputeriseerde levering van de bekendste examens in de academische wereld, zoals de TOEFL-test (Test of English as a Foreign Language), GRE (Graduate Record Examinations) en GMAT (Graduate Management Admission Test).

Het contract behelst de meest verstrekkende overeenkomst omtrent computer-based testing tussen de oudste zakelijke partners in de bedrijfstak.

Michael Brannick, president en CEO van Prometric, deelde het volgende mee omtrent de recentelijk tot stand gekomen overeenkomst:

'Prometric is tevreden over de voortzetting van de betrekkingen, het nieuwe contract en onze gezamenlijke visie met betrekking tot de toekomst van computer-based testing, waarmee kandidaten hun academische, professionele en persoonlijke aspiraties kunnen verwezenlijken.

'De hernieuwde overeenkomst consolideert de reeds lang bestaande betrekkingen tussen ETS en Prometric, die er mede toe heeft bijgedragen dat computer-based testing nu overal ter wereld plaatsvindt. De overeenkomst dateert reeds van 1992, toen computer-based testing nog in de kinderschoenen stond. Prometric blijft zich richten op het leveren van de meest doeltreffende en efficiënte toetsen aan de toetskandidaten van ETS overal te wereld.

'Bovendien kan Prometric dankzij deze overeenkomst zijn middelen herverdelen ter ondersteuning van zijn eigen unieke zakelijke doelstellingen, zoals voortgaande groei op wereldschaal ter ondersteuning van de toetsprogramma's van onze afnemers.

'Deze nieuwe overeenkomst betreft een hybride toetsmodel - op basis van computer en pen en papier - waarmee de kandidaten een toetsmethode selecteren op basis van hun locatie.

'Vanwege dit doel zullen 84 toetscentra die slechts een paar uur per maand actief waren en weinig testen afleverden in de komende 132 maanden worden gesloten. Prometric exploiteerde deze centra voor ETS. De geselecteerde centra hadden allen buitengewoon lage aantallen toetsen.

'Prometric blijft met meer dan 4.800 toetscentra de wereldleider als leverancier van toetsen.

'Het verheugt ons dat wij ETS het ongeëvenaarde bereik en de ongekende ervaring kunnen leveren van ons toetsnetwerk en onze leveringsdiensten. Als onderdeel van Thomson Learning willen wij studenten en onderwijsinstituten ondersteunen met krachtige oplossingen op het gebied van toetsing en beoordeling,' aldus de heer Brannick.

Informatie omtrent The Thomson Corporation The Thomson Corporation (www.thomson.com), dat in het jaar 2001 een opbrengst op jaarbasis had van USD 7,2 miljard, is een vooraanstaande leverancier van geïntegreerde informatieoplossingen voor de zakelijke en professionele markt wereldwijd. De gewone aandelen van de maatschappij zijn genoteerd op de effectenbeurzen van Toronto en Londen (Toronto: TOC; London). Het bedrijf levert innovatieve, op maat gemaakte leeroplossingen aan individuen, bedrijven en ondernemingen met producten en diensten voor zowel traditioneel als met betrekking tot distributed learning.

Prometric (www.prometric.com), een divisie van The Thomson Corporation, is de wereldleider op het vlak van technology-enabled toetsing en beoordeling in opleidingen en voor informatietechnologie, academische toelatingsexamens en professionele en beroepsexamens en
-diploma's. Prometric levert meer dan zes miljoen gestandaardiseerde toetsen per jaar voor meer dan 200 afnemers in meer dan 25 talen, via het web of via een netwerk van meer dan 4.800 toetscentra in meer dan 140 landen. Prometric is gevestigd in Baltimore, in de staat Massachusetts en heeft wereldwijd meer den 3000 werknemers.

Website: http://www.thomson.com
Website: http://www.prometric.com

Darcel G. Kimble van Prometric, +1 443-923-6706, of darcel.kimble@prometric.com


05 apr 02 14:03