Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De ministerraad heeft op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met wetsvoorstellen die wijzigingen aanbrengen in de Wet klachtrecht cliënten zorgsector (WKCZ) en de Kwaliteitswet zorginstellingen.

In de Wet klachtrecht wordt voorgesteld het toezicht op de klachtwet op te dragen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Burgers kunnen in het vervolg bij de IGZ aankloppen als de zorgaanbieder geen of geen goede klachtenregeling heeft.

De wijzigingen in de Kwaliteitswet zorginstellingen gaan over de invoering van de verplichting om misstanden en seksueel geweld in zorginstellingen aan de IGZ te melden.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de wetsvoorstellen voor advies aan de Raad van State zullen worden gezonden. De tekst van de wetsvoorstellen en van het adviezen van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Dit persbericht is op vrijdag 5 april 2002, na afloop van de ministerraad, uitgebracht door de Rijksvoorlichtingsdienst.