Apple Benelux

Mac en pc. De gids voor een vreedzame coëxistentie. De werelden van de Macintosh en de pc zijn niet langer van elkaar gescheiden door incompatibele standaarden. Gegevens en bestanden kunnen tegenwoordig probleemloos tussen Macintosh computers en pc's worden uitgewisseld, of het nu gaat om simpele e-mailberichten of complexe spreadsheets. Beide platforms kunnen op transparante wijze worden geïntegreerd in dezelfde bedrijfsnetwerken en kunnen gebruikmaken van één internetaansluiting.

Bestandsuitwisseling Netwerk Internet Pc-programma's

Apple heeft een gids samengesteld voor iedereen die gelooft in openheid en convergentie. Hierin worden de verschillende oplossingen opgesomd die Mac- en pc-gebruikers in staat stellen optimaal samen te werken. Deze gids is zowel een handleiding met instructies als een productgids. Je vindt er dan ook alle informatie die nodig is om een harmonieuze samenwerking tussen de twee omgevingen te bewerkstelligen. De volgende webpagina's bevatten een samenvatting van deze gids. Als je de complete versie wilt lezen, dien je de pdf-bestanden te downloaden.

Deze gids is vooral nuttig voor kleine en middelgrote bedrijven die optimaal gebruik willen maken van beide platforms. Het document bevat bovendien nuttige informatie voor consumenten.

De volgende vier onderwerpen worden behandeld:

Bestandsuitwisseling tussen Macintosh computers en pc's . Het uitwisselen van bestanden tussen Macintosh computers en Windows-pc's is heel eenvoudig. Hier vind je een paar oplossingen, suggesties en tips om het allemaal nog eenvoudiger te maken.

Gezamenlijk gebruik van dezelfde netwerkverbinding door Macintosh computers en pc's .
Macintosh computers en pc's kunnen zonder problemen op hetzelfde netwerk worden aangesloten. Op deze manier kunnen bestanden worden uitgewisseld en kunnen zowel een printer als een internetverbinding gemeenschappelijk worden gebruikt.

Communicatie tussen Macintosh computers en pc's via het internet .
Het internet heeft de communicatie tussen de Mac en de pc aanzienlijk vereenvoudigd. Via het internet kunnen Mac- en pc-gebruikers nu op een transparante wijze bestanden uitwisselen, communiceren en zelfs computerspellen spelen.

Pc-programma's gebruiken op een Macintosh . Sommige Macintosh gebruikers moeten pc-programma's gebruiken om gegevens uit te wisselen met een klant, of omdat er geen Mac-versie van het desbetreffende programma bestaat. Er is momenteel echter een aantal gebruikersvriendelijke pc-emulators voor de Macintosh verkrijgbaar.

Meer informatie

Download voor meer informatie de volledige versie van de Macintosh/pc- compatibiliteitsgids of de voor jou relevante hoofdstukken van dit document.

Macintosh/pc-
compatibiliteitsgids - (complete versie 1,4 MB)

Bestanden uitwisselen (60K)

Netwerkverbinding (112K)

Communicatie via het internet (52K)

Een compleet pakket pc-programma's op de Macintosh (42K)

Vereist Acrobat Reader.

Macintosh Products Guide. Duizenden Mac-producten en de bijbehorende verkoopinformatie.

Startpagina > MKB > Mac en pc