Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-04-2002
Politieberichten van 5/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: doorrijden na aanrijding
Donderdag omstreeks 20.45 uur vond op de Gauke Boelensstraat een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een fiets. De bestuurder/ster van de bromscooter reed in de richting van de Zuiderhogeweg en had via armgebaren contact met een naast hem rijdende autobestuurder. Misschien dat de twee ruzie met elkaar hadden. De bromfietsbestuurder/ster lette niet op het verkeer wat voor hem reed en botste tegen de achterzijde van een fiets, die bestuurd werd door een 47-jarige inwoonster van Drachten. De fietsster kwam ten val en liep vermoedelijk een armfractuur op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en aldaar opgenomen. De vrouw wordt in de loop van morgen (vrijdag) geopereerd aan haar arm. Na de aanrijding reed de bromfietsbestuurder door zonder zijn identiteit bekend te maken. De bromfietsbestuurder/ster reed weg in de richting van de Drait. Het betrof een donkerkleurige bromscooter. De politie vraagt eventuele getuigen, met name de bestuurder van de personenauto wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Sneek: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 19.35 uur reed een inwoonster van Sneek (leeftijd nog niet bekend) met haar personenauto achter uit de rijbaan van de Singel op. Tijdens het achteruitrijden kwam zij in botsing met een bromscooter, die bestuurd werd door een 25-jarige inwoner van Sneek. De bestuurder van de bromscooter kwam ten val en raakte daarbij gewond.(schaafwonden) Ook zijn nicht, een 20-jarige inwoonster van Sneek, die bij hem achter op zat, raakte gewond.(hoofdwond/vleeswond rechterknie) Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen nacht werd ingebroken in een school van de Leeuwarder Schoolvereniging aan de Jelsumerstraat. Men kwam binnen door verbreking van een ruit. Uit het kantoor van de school werd alleen een telefoon weggenomen. Een medewerker van de school, een 33-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: diefstal geld
Donderdag tussen 15.00 en 18.00 uur werden uit een kluis, die stond in een kantoor van een winkel aan de Langestreek, enkele duizenden euros gestolen. Tijdens de diefstal was de winkel geopend voor het publiek. Waarschijnlijk heeft iemand in een onbewaakt ogenblik kans gezien om de kluis te openen en het daarin aanwezige geld weg te nemen. Een medeweker van de winkel, een 33-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Beetsterzwaag: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 10.05 uur reed een bestuurder van een bromscooter over het noordelijke fietspad de Hoofdstraat, komende uit de richting Beetsterzwaag en gaande in de richting Drachten. De bromfietsbestuurder, een 17-jarige jongen uit Gorredijk had aldaar niet mogen rijden. Hij had op het fietspad aan de andere kant van de rijbaan moeten rijden. Net voorbij het Merkelan kwam een fietsster uit een zijpad en reed het fietspad op, waar op dat moment de bromfietser reed. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster, een 79-jarige inwoonster van Beetsterzwaag, kwam ten val en brak haar heup. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis Drachten.

Hurdegaryp: snelheidscontrole
Vanochtend werd, op het tijdstip dat de jeugd naar school ging, een snelheidscontrole gehouden op de Wester Omwei. De controle werd uitgevoerd met de lasergun. Het bleek dat alle bestuurders zich keuring aan de maximumsnelheid hielden. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Drachten: aanrijding met gewonden
Vrijdag omstreeks 10.15 uur vond op de Eikesingel een aanrijding plaats waarbij twee personenautos waren betrokken. Een 70-jarige inwoonster van Joure reed over de Eikesingel en wilde op de kruising van die weg met de Bouriciuslaan afslaan. Zij zag daarbij een personenauto, die uit tegenovergestelde richting nadere en bestuurder werd door een 25-jarige inwoonster van Boornbergum, over het hoofd. De autos kwamen met elkaar in botsing. Beide bestuursters werden gewond en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Beide autos werden weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272